انواع روکش دندان به منظور بازگرداندن ظاهر و عملکرد دندان های آسیب دیده توسط دندانپزشکان مورد استفاده قرار می گیرند. این روکش ها کمک زیادی به ترمیم دندان و بهبود لبخند نموده و به طور کلی کاربردهای مختلفی دارند؛ مثلا برای ترمیم دندان های آسیب دیده، پوسیده و مواردی که نیازمند اتصال کامپوزیتی هستند مورد استفاده قرار می گیرند. علاوه بر این، انواع روکش دندان کاربرد زیادی در درمان های ترمیمی دارند و می توانند زیبایی منحصر به فردی به چهره شما ببخشند.
قالب گیری دندان، همانطور که از نامش بر می آید، روند گرفتن قالب از دندان و دهان شما بوده و شکل دقیق آنها را منعکس می نماید. بسیاری از خدمات دندانپزشکی، مستلزم همکاری با لابراتوارها یا آزمایشگاه های دندان است و آنها بسته به نوع درمان، به اطلاعات دقیقی از وضعیت دندان ها نیاز دارند. روند کار نیز چنین است که دندانپزشک، قالبی را از دندان های بیمار تهیه کرده و آن را برای ساخت به لابراتوار ارسال می نماید. در همین راستا، در این مقاله از سایت دکتر محمدی قصد داریم در مورد انواع قالب گیری، مزایا، نحوه انجام و معایب آن صحبت کنیم.
تفاوت بریج و ایمپلنت چیست؟ کدام یک را باید انتخاب کنم؟ این یک سوال رایج است که بسیاری از مردم زمانی که تصمیم می گیرند دندان های جدیدی را در دهان خود جایگزین نمایند می پرسند. دندان های از دست رفته می توانند با خطر عفونت همراه باشند اما یک گزینه مناسب برای جایگزین آنها به جز رفع این خطر، لبخندی سالم و زیبا نیز به آنها می بخشد. از دست دادن دندان امروزه بسیار رایج است. تخمین زده شده که 69 درصد از بزرگسالان در سنین 35 تا 44 سالگی حداقل یکی از دندان های خود را از دست داده اند. در سن 74 سالگی نیز در حدود یک چهارم افراد تمام دندان های خود را از دست می دهند. از این رو تهیه یک جایگزین مناسب و برای اینکه بقیه دندان ها در یک راستا قرار گیرند، ضروری است. علاوه بر این، دندان های جدید می توانند به حفظ فرم صورت کمک کرده و از مشکلات احتمالی در غذا خوردن یا صحبت کردن جلوگیری نمایند. دو مورد از رایج ترین گزینه ها، بریج و ایمپلنت دندان هستند. بریج های دندانی، دندان های کاذبی می باشند که توسط دندان های اطراف دندانی که از دست رفته است در جای خود نگاه داشته می شوند. جنس آنها معمولا از موادی مانند پرسلن است تا با رنگ طبیعی دندان های شما مطابقت داشته باشند. آنها می توانند یک یا چند دندان از دست رفته را بپوشانند.
اسکنر سه بعدی دندانپزشکی یکی از ابزارهای کارآمد در این صنعت است که با پیشرفت روز افزون خود انتظار می رود برنامه ها و تکنولوژی های جدید و بی شماری را وارد عرصه دندانپزشکی نماید. امروزه اغلب کلینیک های معتبر از پرینترها و اسکنرهای سه بعدی در لابراتورهای خود بهره برده و با آن آشنا هستند.
در روش بریج جای خالی دندان پر میشود اما دندان مصنوعی به استخوان زیر آن متصل نمی شود بلکه از دندانهای کناری به عنوان پایه استفاده می کند در صورتیکه در روش کاشت ایمپلنت، پایه درون استخوان فک کاشته شده و علاوه بر حفظ سلامت استخوان و لثه بسیار مستحکم تر است و آسیبی به دندانهای کناری وارد نمی کند.
اگر تعدادی از دندان های خود را از دست داده باشید، پزشک شما می تواند فضای خالی میان دندان ها را با استفاده از بریج و یا پل دندان، پر نماید تا طرح لبخند بهتری داشته باشید.