مجله دندان پزشکی کلینیک دکتر شهاب محمدی
با پیشرفت های اخیر در روش کاشت ایمپلنت بیماران با انجام عمل جراحی جانبی مانند پیوند استخوان می توانند به راحتی حتی کاشت ایمپلنت بعد از چند سال کشیدن دندان را انجام دهند.
آیا افراد سیگاری هم میتوانند ایمپلنت دندان انجام دهند؟ اگر دیابت داشته باشم میتوانم کاشتدندان انجام دهم؟ آیا بارداری در انجام ایمپلنت دندان تاثیر دارد؟
چهار دوره زمانی مختلف به صورت کاشت فوری، کاشت باتاخیر، کاشت در کوتاه مدت و کاشت در بلند مدت را می توان برای کاشت ایمپلنت پس از کشیدن دندان درنظر گرفت که انتخاب زمان مناسب آن بستگی به شرایط بیمار و نظر دندانپزشک دارد.
باید ها و نباید های مراقبت از بخیه های لثه چیست؟ اگر بخیه ها شل شد چه کاری باید انجام دهیم؟ چرا باید از بخیه ها پس از کاشت ایمپلنت مراقبت کنیم؟
عوامل مختلفی می تواند در علت باز شدن پیچ ایمپلنت باشد. اگر اجزای ایمپلنت دندان با هم خوب چفت نشوند ممکن است به دلیل عدم مطابقت از لحاظ طراحی و هماهنگی با یکدیگر مشکلاتی برای بیمار ایجاد کنند.
کاشت ایمپلنت فوری زمانی انجام می گیرد که پایه ایمپلنت همزمان با کشیدن دندان طبیعی در استخوان فک کاشته شود. در روش کاشت ایمپلنت بلند مدت ابتدا دندانپزشک ریشه دندان از دست رفته را از دهان بیمار خارج کرده و مدت زمان حدود سه تا شش ماه منتظر می ماند تا بافت های اطراف آن بهبود یابد.
به طور ایده آل فرآیند ایمپلنت دندان باید بلافاصله بعد از کشیدن دندان طبیعی یا از دست دادن آن به علت حوادث مختلف شروع شود. چون در این شرایط استخوان فک تراکم کافی برای حمایت کردن از پایه های ایمپلنت را دارد و میتوان به راحتی پایه ایمپلنت را در حفرات خالی پس از کشیدن دندان قرار داد.
از دست دادن دندان عواقب و مشکلات بسیاری را با خود به همراه خواهد داشت. از جمله عواقب از دست دادن دندان می توان به کاهش ارتفاع صورت، گود شدن خطوط عمودی روی لب وصورت، نازک شدن قسمت قرمز لب، پایین افتادن گوشه لب ها و ایجاد ظاهر غمگین، ایجاد خط عمودی در کناره لب پایین، کاهش توان عضلات فرم دهنده صورت و چرخش چانه به سمت جلو اشاره کرد.
آیا می توان بعد از کشیدن دندان، بلافاصله ایمپلنت فوری انجام داد؟ پاسخ به این سوال به شرایط دندان و استخوان فک بیمار بستگی دارد. یک نکته مهم در این باره این است که مشکلی در استخوانهای فک، لثه و دندانهای مجاور به هیچ عنوان نباید وجود داشته باشد. در برخی موارد، اگر دندان به طور کامل تخریب شده باشد و به راحتی قابل کشیدن باشد، می توان کشیدن دندان و کاشت ایمپلنت دندانی را در یک جلسه انجام داد.
رفتار ایمپلنت در کنار دندان طبیعی چگونه است؟ بزرگ ترین تفاوت ایمپلنت دندان و دندان های طبیعی این است که دندان های طبیعی به طور کامل طبیعی و با استفاده از ریشه به فک متصل می شوند این در حالی است که ایمپلنت دندان با پیچ به بافت فک نصب خواهد شد. رفتار ایمپلنت در کنار دندان طبیعی همانند دو دندان طبیعی در کنار هم است و هیچ تفاوتی ندارد.
به تعویق انداختن ایمپلنت دندان و جایگزین نکردن دندان از دست رفته علاوه بر تاثیری که روی زیبایی ظاهری می گذارد؛ عوارض جانبی بلند مدت و بسیار جدی تری مانند تحلیل لثه، تحلیل استخوان فک و تغییر ظاهر چهره فرد را به دنبال دارد.
نرخ موفقیت ایمپلنت دندان بیش از 95 درصد می باشد. این نرخ موفقیت ایمپلنت دندان به این معنی است که شما می توانید با خیالی راحت به اجرای آن بپردازید. نرخ موفقیت ایمپلنت دندانی را می توان به سه دسته تقسیم کرد: بهداشت عمومی دهان و دندان، عوامل موضعی دندان و مسائل نگهداری ایمپلنت دندان. قبل از این که ایمپلنت را بکارید با دندانپزشک یا متخصص دندان پزشکی خود در کلینیک دندانپزشکی مشورت کنید.