02188695864
شهرک غرب، بلوار فرحزادی، بالاتر از بلوار دریا، کوچه بهاران ۲، پلاک ۵۳ (روبروی مرغ سوخاری کوپال)، واحد ۲
شنبه تا پنج شنبه: 10 صبح تا 9 شب
drmohammadi
logo ×

لبخند لثه ای - کلینیک دندانپزشکی دکتر شهاب محمدی

منتشر شده در: 1396/08/03

بروزرسانی شده در: 1402/12/12

لبخند لثه ای به عارضه ای گفته می شود که هنگام لبخند زدن مقدار بسیاری از لثه بیمار نمایان می شود و روی دندان ها را می پوشاند. در حالت عادی زمانی که فرد می خندد نهایتا یک الی دو میلی متر از لثه هایش دیده می شود درحالیکه در عارضه لبخند لثه ای زمانی که فرد می خندد سه الی پنج میلی متر از لثه هایش مشخص می شود. 

در عارضه لبخند لثه ای، علاوه بر اینکه فرد زیبایی لبخند خود را از دست می دهد؛ اعتماد به نفس خود را به دلیل زیبا نبودن لبخندش از دست می دهد. فردی که به بیماری لبخند لثه ای دچار است منزوی و گوشه گیر می شود و به دنبال آن با افسردگی خفیف تا شدید مواجه می شود.

در ایجاد لبخند لثه ای عوامل بسیاری می توانند موثر و دخیل باشند که برای هر فرد متفاوت است. برای درمان لبخند لثه ای کافیست  به دندانپزشک ماهر و با تجربه ای رجوع کنید و برای درمان خود از وی مشورت بگیرید.

حتما قبل از انجام هر پروسیجر جراحی در ارتباط با عمل مذکور اطلاعات و دانش کافی به دست بیاورید و سپس برای اصلاح لبخند خود اقدام کنید.

علت ایجاد لبخند لثه ای چیست؟

برای اینکه به صورت دقیق تشخیص داده شود که به چه علت شما دچار لبخند لثه ای شده اید باید به فرد متخصص مراجعه کنید. اما به طور کلی دلایل ایجاد لبخند لثه ای عبارتند از:

کوتاه بودن دندان ها

کوتاه بودن دندان ها دلایل متفاوتی دارد که در این مورد دندان  زیر لثه می ماند و مقدار کمی از آن دیده می شود. به عنوان مثال، ممکن است به دلیل رشد ناکافی و نامناسب، دندان کم رشد کند و کوتاه بشود. این امر باعث کوتاه دیده شدن دندان می شود.

کوچک بودن دندان ها

در لبخند لثه ای ممکن است دندان ها به دلایل متفاوتی کوچک دیده شوند؛ از جمله:

  • دلایل ژنتیکی
  • ساییده شدن دندان ها بر روی یکدیگر
  • دندان قروچه کردن

کوتاه بودن لب بالا

زمانی که لب بالا به نسبت لب پایین کوتاه تر باشد، هنگام خندیدن لثه ها بیشتر دیده می شوند که این افراد را کاندید مناسبی برای انجام لیفت لثه می کند.

بیش فعالی لب بالا

در بیماری لبخند لثه ای هنگامی که فرد شروع به خندیدن میکند اگر دچار بیش فعالی لب بالایی باشد، حین خندیدن لب بیش از حد معمول بالا میرود و لثه ی فرد کاملا مشخص میشود.

این در حالی است که در افراد فاقد این بیماری، حین خندیدن لب به اندازه ی معمول بالا میرود. 

در افرادی که بیماری بیش فعالی لب دارند، در حالت عادی بی حرکتی و سکون لب ها طول عادی دارند و علائمی دال بر این بیماری مشاهده نمی شود. 

برای برطرف کردن مشکل این افراد معمولا از بوتاکس استفاده می شود.

لثه های بلند

در بیماری لبخند لثه ای افرادی که لثه های بلندی دارند باعث می شود که دندان ها کمتر از حالت معمول، ارتفاع خود را نشان دهند، به این عارضه التهاب لثه و یا حجیم شدگی لثه نیز می گویند که بهترین روش درمان آن لیفت لثه با لیزر است.

رشد بیش از حد فک بالا

یکی از عوامل ایجاد بیماری لبخند لثه ای فک بالای بزرگ است. در بعضی از افراد به دلیل نقایص و مشکلات ژنتیکی فک بالا بیش از حد رشد داشته و باعث بیرون زدگی آن می شود.

 در این عارضه چون فک بالا متناسب با فک پایین نیست علاوه بر بوجود آوردن اختلالات بسیار، باعث ایجاد عارضه ی لبخند لثه ای نیز می شود.


 

روش های درمان لبخند لثه ای 

روش های درمان لبخند لثه ای با توجه به علت به وجود آمدن آن بسیار متفاوت است و برای هر بیمار درمان متفاوت خواهد بود. درمان لبخند لثه ای با روش های غیر جراحی و همچنین با جراحی های مختلفی امکان پذیر است که برای هر فرد با توجه به تشخیص دندانپزشک، یکی از روش های زیر برای اصلاح لبخند لثه ای انجام می گیرد.

روش درمان لبخند لثه ای بدون جراحی با ارتودنسی 

در این روش به اصلاح و ترمیم مشکلات فک و صورت پرداخته می شود. برای درمان لبخند لثه ای با استفاده از ارتودنسی، دندانپزشک متخصص دندان ها را طوری سیم کشی  میکند تا دندان ها از لثه خارج شوند و مقدار بیشتری از آنها حین خندیدن مشخص گردد به این ترتیب لثه ها کمتر در معرض دید قرار میگیرند و بزرگی لثه ها کمتر به چشم میاید و به نوعی لبخند لثه ای ترمیم می گردد.

مزایا و معایب ارتودنسی برای اصلاح لبخند لثه ای

ارتودنسی برای ترمیم لبخند لثه ای روشی غیر تهاجمی می باشد و البته برای افرادی که درمان فوری میخواهند مناسب نمی باشد چرا که روشی بسیار زمان بر است.

مزیت استفاده از روش ارتودنسی برای ترمیم لبخند لثه ای این است که می شود به طور همزمان به اصلاح به هم فشردگی و بی نظمی دندان ها و ترمیم لبخند لثه ای پرداخت.

هرچند نتایج اصلاح طرح لبخند با ارتودنسی دائمی است اما برای حفظ نتایج آن، بیماران باید تا چندین سال از ریتینر یا نگهدارنده استفاده کنند.

لیفت لثه با لیزر

برای درمان لبخند لثه ای می توان از لیزر استفاده کرد. متخصص با استفاده از لیزر، لثه های اضافی که بر روی دندان قرار گرفته است را از بین می برد تا هنگام خندیدن دندان ها بیشتر نمایان شوند.

مزایا و معایب لیفت لثه با لیزر

لیفت لثه با لیزر دارای اثرات فوری و آنی می باشد که مناسب برای افرادی است که میخواهند سریع نتیجه ی درمان خود را ببینند.

برخلاف ارتودنسی که زمان بسیار زیادی برای درمان می طلبد، لیفت لثه با لیزر در کمتر از یک ساعت انجام می گیرد.

لیفت لثه با لیزر یک روش دائمی است و بیمار پس از یک یا دوبار جراحی لیفت لثه می تواند تا پایان عمر از لبخند زیبای خود لذت ببرد.

لیفت لثه با تیغ

در روش تهاجمی جراحی لیفت لثه با تیغ برای درمان لبخند لثه ای، جراح بافت اضافی لثه را با چاقوی جراحی می برد. در این روش جراحی که به افزایش طول تاج دندان مرسوم است، لثه های اضافه از روی دندان ها با عمل جراحی برداشته می شود. برای انجام این عمل جراحی از بی حسی موضعی استفاده می شود و لثه ها در موقعیت های مطلوب قرار می گیرند. 

مزایا و معایب لیفت لثه با چاقو

این روش مانند لیزر دارای اثرات درمان آنی می باشد اما مراقبت های بیشتری برای بعد از عمل نسبت به لیزر نیاز دارد.

در این روش نیز ممکن است لثه دوباره رشد کند و روی بافت دندان را بگیرد. و اگر این اتفاق بیفتد، نیازمند تکرار عمل جراحی می باشد.

جراحی عمودی فک بالا برای درمان لبخند لثه ای

اگر لبخند لثه ای به علت رشد بیش از حد فک بالا باشد؛ این عمل انجام می شود. این جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام می گیرد.

مراحل عمل به این صورت است که در ابتدا برشی در لثه های فک بالا ایجاد می شود تا به استخوان فک بالایی دسترسی پیدا کنند. پس از آن مقداری از استخوان فک بالا برداشته می شود تا استخوان فک کوتاه تر شود.

بعد از ایجاد برش، فک با استفاده از پیچ و پلاک ثابت می شود. 

مزایا و معایب جراحی فک بالا برای اصلاح لبخند لثه ای

در این روش به دلیل اینکه همه ی پروسیجر جراحی در داخل دهان انجام می شود؛ هیچگونه علائمی بر روی پوست ظاهر نمی شود.

بعد از عمل نیاز به مراقبت های بسیار می باشد و فرد باید مواردی را رعایت کند تا جای بخیه ها خوب شود و بیمار بتواند هرچه سریع تر روال عادی زندگی خود را پیش بگیرد.

جراحی پایین آوردن لب

یکی دیگر از جراحی هایی که برای درمان لبخند لثه ای انجام می شود پایین آوردن لب است. این عمل انجام می شود تا لثه های فرد کمتر در معرض دید قرار بگیرد و هنگام خندیدن لبخند زیباتری داشته باشد.

در این عمل ابتدا یک برش در بافت لثه و غشا مخاطی بر روی دندان های بالا زده می شود تا بخشی از بافت برداشته شود.

سپس جراح لب بالایی را در یک نقطه  پایین فیکس می کند تا مقدار بیشتری از لثه ها پوشیده شوند و عارضه  لبخند لثه ای از بین برود.

بسیاری از افراد برای اصلاح لبخند لثه ای خود ترجیح می دهند به جای عمل جراحی پایین آوردن لب از تزریق بوتاکس به عنوان یک روش درمانی بدون جراحی برای درمان لبخند لثه ای استفاده کنند. اما این روش برخلاف جراحی لیفت لثه یا جراحی پایین آوردن لب، کاملا موقتی است و باید هر چند ماه یکبار تکرار شود تا اثر آن باقی بماند.

 مراقبت های پس از جراحی لبخند لثه ای

بعد از انجام هر نوع از جراحی های لثه از جمله لیفت لثه باید توجه داشته باشید که انجام مراقبت به بهبود شما و کاهش درد کمک بسیار زیادی می کند.

بهتراست به نکات زیر توجه داشته باشید تا پس از پایان دوره نقاهت بتوانید از زیبایی لبخند خود لذت ببرید.

  • فردای روز عمل جراحی را سعی کنید استراحت کنید و از انجام هر نوع کار استرس زایی بپرهیزید.
  • داروهای خود را طبق تجویز دندانپزشک به صورت دقیق مصرف کنید.
  • از مسکن های تجویز شده تنها به هنگام درد شدید استفاده کنید و از هرگونه خود درمانی بپرهیزید.
  • از خوردن غذاهای خیلی گرم و یا خیلی سرد بپرهیزید.
  • در روز های اول پس از عمل از غذاهای نرم و با دمای متعادل استفاده کنید.
  • از دهان شویه و مسواک زبر جهت تمیز کردن دندان در چند روز اول پس از عمل استفاده نکنید.
  • بعد از جراحی از دخانیات استفاده نکنید تا لثه های شما سریعتر بهبود یابند.
  • از انجام فعالیت های شدید بدنی و ورزش های سنگین اجتناب کنید.
  • میتوانید با استفاده از کمپرس آب یخ در دوره های متناوب هر یک ربع یک بار و هر بار به مدت پنج الی ده دقیقه استفاده کنید.
  • پس از گذشت سه الی چهار روز پس از عمل جراحی به دندانهای خود مسواک بزنید و همه ی نواحی به غیر از نواحی بخیه شده را کامل بشویید. توجه داشته باشید حین مسواک زدن به آرامی برس را بر روی دندان ها و لثه ی خود حرکت دهید. به آرامی و با احتیاط بسیار اقدام به تمیز کردن دندان هایتان کنید
  • جهت معاینه لثه و دندان نهای خود پس از  جراحی لیفت لثه یا سایر روش ها، هر 6 ماه یکبار به دندان پزشک خود مراجعه کنید و خود را تحت چکاپ دائمی قرار دهید.
  • گاهی پس از عمل جراحی لثه، دهان و لثه ی شما ممکن است به تحریکات حرارتی واکنش شدیدی نشان دهند که جای نگرانی نیست و پس از مدتی به طور کامل برطرف می شود. 

هزینه اصلاح لبخند لثه ای

هزینه اصلاح لبخند لثه ای تا حدود زیادی به نوع روش جراحی یا بدون جراحی که برای ترمیم لثه یا دندان ها استفاده می شود، بستگی دارد. تجربه  و مهارت دندانپزشک نیز در هزینه اصلاح لبخند لثه ای موثر است.

به طور کلی هزینه ارتودنسی برای اصلاح لبخند لثه ای بیشتر از لیفت لثه با لیزر یا جراحی پایین آوردن لب است. باوجوداینکه تصور می شود روش بدون جراحی بوتاکس برای درمان لبخند لثه ای نسبت به سایر روش ها ارزانتر است اما با توجه به اینکه باید هر چند ماه یک بار تکرار شود، نسبت به روش های جراحی لیفت لثه که دائمی تر هستند، هزینه بیشتری را به بیمار تحمیل خواهد کرد.

برای اینکه بدانید لبخندتان تا چه اندازه می تواند زیباتر شود می توانید با دریافت یک جلسه مشاوره ی رایگان در کلینیک تخصصی دکتر شهاب محمدی خودتان را برای داشتن لبخندی درخشان آماده کنید.

 

 

مشاوره رایگان دندانپزشکی

به این مقاله امتیاز دهید

4.5 از 1 رأی

داستان های مشتریان ما

گالری لبخند

ایجاد یک لبخند زیبا می تواند اعتماد به نفس و ظاهر کلی افراد را افزایش دهد.

نظرات کاربران

س

سلام وقتتون بخیر من مشکل لبخند لثه ای دارم شما چه راه حلی پیشنهاد میدین؟

دکتر شهاب محمدی

سلام. با جراحی حل میشه