02188695864
شهرک غرب، بلوار فرحزادی، بالاتر از بلوار دریا، کوچه بهاران ۲، پلاک ۵۳ (روبروی مرغ سوخاری کوپال)، واحد ۲
شنبه تا پنج شنبه: 10 صبح تا 9 شب
drmohammadi
logo ×

عصب کشی دندان - کلینیک دندانپزشکی دکتر شهاب محمدی

منتشر شده در: 1396/08/03

بروزرسانی شده در: 1403/12/19

بروز عفونت در ریشه دندان ها برای بسیاری از ما به وجود آمده است. اگر نگاهی به سال های دور بیاندازید به خاطر می آورید که در صورت بروز عفونت در ریشه دندان، فورا دندان های اصلی را می کشیدند. در حالی که در دنیای کنونی می توان با استفاده از روش عصب کشی دندان به راحتی عفونت به وجود آمده در ریشه دندان را از بین برد و دندان های طبیعی خود را حفظ کرد. عصب کشی دندان یا اصطلاحا روت کانال تراپی به روشی گفته می شود که به وسیله ان عفونت های دیده شده در ریشه دندان از بین می رود. این روش برای کسانی که دندان آسیب دیده دارند و قصد ندارند دندان خود را بکشند بسیار مناسب است.

شما می توانید برای اجرای عصب کشی دندان با بهترین کیفیت و بهترین خدمات به کلینیک دندانپزشکی دکتر محمدی مراجعه کنید. دکتر شهاب محمدی یکی از با سابقه ترین دندانپزشکان ایران است که با بیش از 10 سال سابقه در این زمینه می تواند بهترین مشاوره را برای انجام عصب کشی دندان به شما ارائه کند.

چه بیماری واجد شرایط عصب کشی دندان است؟

بروز درد دندان بسیار درد بدی است. گاهی اوقات به خاطر خوردن خوراکی های به شدت سرد درد عجیبی در دندان هایتان ایجاد می شود و شما فورا به دندان پزشک مراجعه می کنید. در این مواقع پزشک با استفاده از تصاویر رادیوگرافی به شما می گوید که دندانتان نیاز به عصب کشی دارد یا باید دندان را بکشید. بروز درد دندان یکی از عواملی است که بیماران واجد شرایط عصب کشی دندان دارند. گاهی ممکن است عصب کشی دندان به خاطر عوامل دیگر انجام شود. در ادامه دلایلی که باعث می شود بیمار به عصب کشی دندان روی بیاورد را به شما معرفی خواهیم کرد.

  • بروز ترک خوردگی یا شکستگی دندان
  • بروز ورم در اطراف لثه
  • تغییر رنگ دندان ها
  • حساسیت های بلند مدت
  • پوسیدگی شدید دندان و سیاه شدن آن
  • مصرف خوراکی ها و نوشیدنی های بسیار سرد
  • در صورت بروز این نشانه ها شما مستعد انجام عصب کشی دندان در آینده ای نه چندان دور خواهید بود. برای مثال اگر در زمان خوردن نوشیدنی و خوراکی های سرد دندان شما تیر بکشد باید مطمئن شوید که دندان هایتان نیاز به عصب کشی دارد.

مزایای عصب کشی دندان

عصب کشی دندان روشی بسیار عالی برای از بین بردن عفونت های موجود در ریشه دندان است. استفاده از این روش نیاز شما را برای کشیدن دندان از بین می برد و باعث می شود بتوانید دندان های اصلی خود را حفظ کنید. در ادامه برخی از اصلی ترین مزایای عصب کشی دندان را به شما معرفی خواهیم کرد.

  • جلوگیری از افزایش عفونت و ورود عفونت به جریان خون
  • رهایی از درد های طاقت فرسا
  • مانع از دست رفتن دندان های اصلی
  • روشی کم هزینه در مقایسه با کارایی آن
  • پیشگیری از آسیب به لثه
  • حفظ سلامت دندان ها

معایب عصب کشی دندان

هر روشی را باید از دو منظر بررسی کرد. عصب کشی دندان نیز ممکن است چالش هایی را برای بیماران به همراه داشته باشد که شاید برای بسیاری از شما ناخوشایند باشد. در ادامه این چالش ها را تحت عنوان معایب عصب کشی دندان با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.

  • همراه بودن با درد و خونریزی در زمان عصب کشی دندان
  • بالا رفتن ضربان قلب بیمار بعد از تزریق بی حسی
  • بروز درد و خشکی مفصل فک یا حتی ترک خوردگی در اطراف دهان
  • احساس بی حسی در فک پایین تا چند روز بعد از عصب کشی دندان
  • شکستن دندان به خاطر پوسیدگی شدید
  • احساس سوزن در ناحیه عصب کشی شده

آیا عصب کشی دندان دردناک است؟

برخی از افراد در بدو ورود به مطب دچار استرس می شوند و گاهی با مطرح کردن سوالاتی مثل این که آیا عصب کشی دندان درد دارد یا خیر به پزشک می فهماند که با بیماری مضطرب رو به رو می باشد. در مورد درد عصب کشی دندان باید بگوییم که خوشبختانه با وجود بی حسی که پزشک قبل از شروع کار برای بیمار تزریق می کند، دچار هیچ گونه دردی نخواهید بود و حتی بعد از انجام کار و رفع بی حسی چنان چه بیمار احساس درد داشته باشد می تواند با کمک انواع مسکن ها، درد خود را تسکین دهد.

عصب کشی دندان

مراحل انجام عصب کشی دندان

برای انجام عصب کشی در ابتدا بیمار می بایستی تشکیل پرونده دهد که در آن تاریخچه پزشکی فرد به همراه رضایت نامه درج می شود. در فرمی که به بیمار داده می شود باید تمامی داروهایی که بیمار مصرف می کند نیز ذکر شود. پس از آن بیمار باید عکس های رادیوگرافی لازمه را تهیه و تحویل پزشک دهد و پس از آن پزشک، عصب کشی دندان را در صورت تشخیص برای بیمار انجام می دهد که به صورت مراحل زیر می باشد.

مرحله اول: تزریق بی حسی

تزریق بیحسی حدودا 10 دقیقه تا نیم ساعت قبل از عصب کشی انجام می گیرد تا بیمار هیچ گونه دردی را در حین عصب کشی متوجه نشود.

مرحله دوم: دسترسی به عصب دندان 

در این مرحله، پزشک برای دسترسی داشتن به پالپ دندان، مینا و عاج دندان را با کمک دستگاه هایی مانند فرز و توربین دندان پزشکی، بر می دارد و این کار را تا جایی انجام می دهد که فرز وارد فضای داخلی یا اتاقک پالپ دندان شود. لازم به ذکر است که بعد از این قسمت، از ناحیه اطراف نیز در حدی حذف می شود که فایل به راحتی بتواند به کانال دندان دسترسی داشته باشد.

مرحله سوم: یافتن مدخل کانال های دندان

این مرحله یکی از چالش هایی است که اکثر پزشکان با آن رو به رو هستند چرا که باید دهانه کانال های دندان را به درستی تشخیص دهند و پزشکی که مهارت لازمه را دارد، هم از تعداد کانال های دندان و هم از محل ورودی هر کدام اطلاع دقیق دارد. (در بیش از نود درصد، تعداد کانال و محل دسترسی به آن ها در دندان ها ثابت می باشد). تشخیص صحیح کانال های دندان بسیار حائز اهمیت می باشد چرا که اگر پزشکی حتی یک کانال را از قلم بیاندازد و آن را معالجه نکند، نیاز به درمان دوباره دندان بیمار و یا حتی کشیدن آن است.

مرحله چهارم: پاکسازی و شکل دادن کانال دندان 

برای پاکسازی کانال، سوهان یا فایل ریزی در درون هر کدام از کانال های دندان قرار داده می شود تا رادیوگرافی گرفته شود. این کار با دو هدف انجام می گیرد ابتدا این که کانال ها و تعدادشان به درستی تشخیص داده شده باشد و دوم این که پزشک اطلاعات لازمه را از طول ریشه بدست آورد. 

این مرحله نیز بسیار مهم شمرده می شود چرا که غفلت از پاکسازی قسمتی از ریشه، باعث می شود تا بیمار در آینده نیاز به درمان دوباره داشته باشد. کار کردن با فایل ها برای پاک سازی کانال دندان این گونه است که در ابتدا با کمک فایل های نازک و سپس با استفاده از فایل های ضخیم تر شکل کانال را گشاد تر می کند تا بافت های مرده و باکتری ها را از درون کانال دندان خارج کند.

مرحله پنجم: پر کردن ریشه دندان

برای این کار پزشک معمولا از موادی به نام گوتا پرکا استفاده می کند که به شکل دایره هایی با قطرهای متفاوت می باشند. 

سیلر نیز ماده دیگری است که برای پر کردن ریشه دندان از آن استفاده می شود و هدف از به کارگیری این ماده خمیری شکل این است که فضاهایی که با کمک گوتاپرکا پر نشده اند، با کمک این ماده کاملا پر شود و فضایی خالی باقی نماند. سیلرها که از آن ها برای مهر و موم کردن کانال دندان استفاده می شود، دارای قیمت، کیفیت و مدل های متفاوتی می باشند.

مرحله ششم: استفاده از پست ها 

دندان عصب کشی شده با گذشت زمان تغذیه خود را از پالپ دندان از دست می دهد و حالت شکننده پیدا می کند و ممکن است منجر به شکستن دندان شود. 

برای جلوگیری از بروز این مسئله میله ای را به منظور تقویت ساختار دندان، در درون کانالی که درمان شده قرار می دهند. این میله ها در گذشته به صورت پست های فلزی بود که گاها شل بودن و موجب نابودی ریشه می شد اما امروزه به شکل فایبر پست هایی است که علاوه بر ایجاد استحکام موجب جوش خوردن با دندان می شوند و دلیل آن هم این است که دارای نوسان همسان دندان هستند.

مرحله هفتم: پر کردن تاج دندان

برای پرکردن دندان بعد از عصب کشی از کامپوزیت دندان استفاده می شود به این صورت که کامپوزیت را مرحله مرحله وارد تاج دندان می کنند و هر مرحله آن را با نور آبی سخت یا کیور می کنند. این مرحله به شرطی آخرین مرحله عصب کشی دندان می باشد که تاج دندان بخش اعظمی از ساختار خود را حفظ کرده باشد در غیر این صورت بیمار نیاز به یک مرحله دیگر به نام روکش دندان دارد که در مدل های مختلفی مثل روکش دندان سرامیک بر فلز یا بر زیرکونیا و ... می باشد.

انواع عصب کشی دندان

هر دندان ممکن است دارای یک یا چند ریشه باشد که درون هر کدام از این ریشه ها، کانال های دندانی قرار گرفته است و تعدادشان بسته به نوع دندان متفاوت است. برای مثال دندان های قدامی معمولا دارای یک کانال و دندان ای خلفی بین دو تا 4 کانال را دارا هستند. عصب کشی دندان نیز با توجه به تعداد این کانال ها به دسته های زیر تقسیم بندی می شود:

  • عصب کشی دندان یک کاناله
  • عصب کشی دندان دو کاناله
  • عصب کشی دندان 4 کاناله

عصب کشی دندان یک کاناله که معمولا برای دندان های جلو انجام می شود همانند عصب کشی سایر دندان هاست با این تفاوت که پزشک نیاز به عصب کشی ریشه دندانی دارد که تنها یک کانال دارد. معمولا هزینه عصب کشی این دندان ها بسیار کمتر از سایر دندان ها می باشد چرا که هم تعداد کانال ها کمتر می باشد و هم موقعیت دندان به گونه ای است که پزشک دسترسی راحت تری را به دندان بیمار دارد. دندان هایی که معمولا دارای یک کانال هستند عبارت اند از دندان های وسط فک بالا و پایین، دندان های نیش فک بالا و پایین و دندان های پرمولر فک پایین ( آسیای کوچک).

عصب کشی دندان دو کاناله نیز دقت بالای پزشک را می طلبد چرا که تمامی کانال ها بایستی عصب کشی شوند و جا انداختن حتی یکی از کانال ها ممکن است منجر به ناموفق بودن عصب کشی دندان شود چرا که عفونت همان یک کانال این امکان را بوجود می آورد که خرابی و عفونت گسترده ای بوجود آید. دندان هایی که اغلب دارای دو کانال می باشند عبارت از دندان های پرمولر دوم فک بالا و دندان های پرمولر اول فک بالا ( آسیای کوچک).

عصب کشی دندان 4 کاناله نیز با دندان های یک و دو کاناله متفاوت نمی باشد و تنها فرقشان در تعداد کانال هایی است که باید عصب کشی و عفونت زدایی شود، دندان های مولر فک بالا و پایین (آسیای بزرگ) از این دسته اند. همان طور که پیش تر بیان شد پزشک معالج باید همواره این نکته را مدنظر داشته باشد که کل سیستم کانال ریشه دندان را درمان کند و بی توجهی به هر جنبه از عصب کشی می تواند شکست عصب کشی دندان را در پی داشته باشد.

عصب کشی دندان چند جلسه است و چقدر زمان می برد؟

در گذشته تعداد جلسات عصب کشی دندان ها چیزی بین یک تا سه جلسه بود اما امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی تعداد جلساتی که به طول می انجامد تا عصب کشی دندان بیمار انجام شود در اکثر موارد یک جلسه می باشد. 

با این که امروزه اغلب پزشکان کار عصب کشی دندان را در یک جلسه به پایان می رسانند اما گاها پیش می آید که پزشک با توجه به فاکتورهای مختلفی تشخیص می دهد برای حاصل شدن نتیجه بهتری از کار، عصب کشی در دو جلسه صورت گیرد. در مورد زمان عصب کشی دندان باید بگوییم که به طور میانگین حدود یک ساعت این کار زمان لازم دارد اما بسیاری از موارد دیگر در کوتاه شدن یا طولانی تر شدن این زمان تاثیر دارند.

عصب کشی دندان

هزینه عصب کشی دندان چقدر است؟

در مورد هزینه و قیمت عصب کشی دندان سوالات زیادی پرسیده می شود. برای پاسخگویی به این سوالات باید بگوییم هزینه عصب کشی دندان با تاثیرپذیری از عوامل مختلف مشخص خواهد شد. آیا می دانید این عوامل کدامند؟

میزان مهارت و تجربه پزشک، تجهیزات مورد استفاده برای عصب کشی، موقعیت دندان و تعداد واحد های مورد نیاز برای عصب کشی دندان از جمله مهمترین عوامل در تعیین هزینه نهایی شما برای انجام این کار هستند. شما می توانید با انتخاب یک کلینیک دندانپزشکی معتبر با هزینه ای منطقی کار عصب کشی دندان را به راحتی انجام دهید. برای دریافت مشاوره در خصوص قیمت و هزینه عصب کشی دندان وارد وب سایت دکتر محمدی شوید.

عصب کشی دندان با لیزر

گاهی استفاده از دستگاه لیزر در کنار دیگر دستگاه های معمول باعث می شود تا پزشک بتواند بسیاری از مشکلات دندان را کامل تر و بهتر برطرف سازد. اشعه لیزر در حین عصب کشی دندان موجب می شود تا از بروز یا پیشرفت عفونت جلوگیری کند و با این کار قسمت اعظمی از بافت دندان حفظ شود. لیزر همچنین باعث می شود تا کانال ریشه و سایر کانال های فرعی به طور کامل خشک شوند و چنان چه در حین کار فرد دچار خون ریزی شد از پیشرفت آن جلوگیری کند.

 لیزر از آن جا که به پاک سازی بهتر کانال ریشه کمک می کند و هر گونه مواد باقی مانده را از بین می برد از طرف پزشکان به بیماران توصیه می شود. لازم به ذکر است که عصب کشی دندان با کمک لیزر بدون درد می باشد و این کار به سادگی صورت می گیرد تنها بعد از جراحی ممکن است بیمار درد کمی را احساس کند که با کمک مسکن ها به طور کامل تسکین می یابد. میزان جلساتی که عصب کشی دندان با لیزر انجام می شود نیز بستگی به میزان پوسیدگی دندان و تشخیص پزشک دارد اما اغلب بین یک تا دو جلسه می باشد.

عصب کشی دندان

معرفی مراقبت های لازم بعد از عصب کشی دندان

سلامت دندان هایتان تنها با اجرای عصب کشی دندان تامین نخواهد شد. شما باید برای اثر بخشی به این درمان دندان هایتان بعد از عصب کشی مراقبت های لازم را به صورت مرتب انجام دهید. در ادامه برخی از مهم ترین مراقبت های لازم پس از عصب کشی دندان را به شما معرفی خواهیم کرد.

مصرف مسکن هایی نظیر ژلوفن و ناپروکسن، استفاده از روکش دندان، استفاده از آنتی بیوتیک هایی که پزشک تجویز می کند، پرهیز از مصرف خوراکی های سفت و چسبناک، استفاده از مسواک نرم و آرام، پرهیز از استفاده نخ و خلال دندان از جمله مراقبت های لازم بعد از عصب کشی دندان است که باید انجام دهید.

  • بعد از عصب کشی چنان چه بیمار احساس درد داشته باشد می تواند از مسکن هایی مانند ژلوفن و ناپروکسن استفاده کند. همچنین مصرف آنتی بیوتیک ها باید زیر نظر پزشک مصرف شود.
  • در صورتی که بیمار بعد از عصب کشی دندان همچنان احساس درد شدید داشته باشید به این معنا است که درمان ریشه موفقیت آمیز نبوده و دندان می بایست کشیده شود.
  • چنان چه دردهای دندان بعد از عصب کشی با استفاده از مسکن ها التیام نیافتند حتما به پزشک مراجعه کنید.
  • نواحی دندانی که عصب کشی شده است را حتما باید تمیز نگه دارید به طوری که اطمینان داشته باشید هیچ گونه آلودگی در آن نواحی وجود ندارد.
  • سعی کنید تا مدتی پس از عصب کشی دندان، از مواد سفت و چسبنده استفاده نکنید، همچنین در حین مسواک زدن مراقب باشید فشاری به ناحیه عصب کشی شده وارد نشود.
  • از آنجا که دندان های عصب کشی شده تا مدتی نسبت به سرما و گرما حساس می باشد سعی کنید تا مدتی از مصرف غذاهای سرد و گرم استفاده نکنید.
  • استفاده از روکش دندان توصیه می شود چرا که از عفونت دوباره دندان جلوگیری می کند. همچنین تا قبل از روکش کردن دندان سعی کنید هیچ گونه فشاری به دندان عصب کشی شده وارد نشود.
  • بعد از عصب کشی دندان استفاده از مسواک منعی ندارد اما از نخ دندان تا بعد از روکش و ترمیم کامل دندان استفاده نکنید چرا که باعث خارج شدن پانسمان دندان می شود.

 

به این مقاله امتیاز دهید

5 از 1 رأی

داستان های مشتریان ما

گالری لبخند

ایجاد یک لبخند زیبا می تواند اعتماد به نفس و ظاهر کلی افراد را افزایش دهد.

نظرات کاربران

هنوز نظری درج نشده است!

شماره موبایل شما جایی منتظر نمی شود و فقط برای پاسخگویی بهتر است