02188695864
شهرک غرب، بلوار فرحزادی، بالاتر از بلوار دریا، کوچه بهاران ۲، پلاک ۵۳ (روبروی مرغ سوخاری کوپال)، واحد ۲
شنبه تا پنج شنبه: 10 صبح تا 9 شب
drmohammadi
logo ×

پروتز و دندان مصنوعی - کلینیک دندانپزشکی دکتر شهاب محمدی

منتشر شده در: 1396/08/03

بروزرسانی شده در: 1403/12/19

پریو و کشیدن دندان عقل یک عمل جراحی شایع در کلینیک های دندانپزشکی است که برای خارج کردن یک یا چندین دندان عقل بیمار انجام می دهد. اگر به دندان های خود نگاه کنید می بینید که دندان عقل در انتهای فک بالا و پایین و در هر دو طرف قرار گرفته است. پریو و کشیدن دندان عقل یکی از سخت ترین جراحی ها به حساب می آید. به صورت کلی انجام هر گونه خدماتی از قبیل پر کردن دندان، عصب کشی یا حتی کشیدن دندان برای دندانهای آخر دهان کار بسیار پر زحمتی است که نمی توان به هر دندان پزشکی واگذار کرد.

بهترین کلینیک دندان پزشکی تهران یعنی کلینیک دندانپزشکی دکتر محمدی را برای این کار انتخاب کنید. اگر قصد پریو و کشیدن دندان عقل را دارید باید به یک پزشک با تجربه که سال های طولانی در این زمینه فعالیت کرده است مراجعه کنید. کلینیک دندانپزشکی دکتر محمدی با سابقه درخشانی که در این زمینه دارد بهترین انتخاب برای شما خواهد بود.

معرفی دلایل استفاده از پروتز و دندان مصنوعی

حتما دلیل استفاده از پروتز و دندان مصنوعی برای شما مورد سوال است. همانطور که در ابتدا به آن اشاره کردیم، پروتز و دندان مصنوعی یک روش جایگزین برای از دست رفتن دندان های اصلی است. به هر دلیلی اگر دندان های اصلی و طبیعی خود را از دست داده اید می توانید از پروتز دندان استفاده کنید. این از دست دادن دندان ها می تواند دلایل مختلفی داشته باشد.

برخی به خاطر بیماری لثه، پوسیدگی دندان ها و برخی دیگر به خاطر شکستگی دندان و بروز حوادث مختلف دندان های اصلی خود را از دست می دهند. تمامی این افراد می توانند با استفاده از دندان مصنوعی یا همان پروتز مجدد دندان جایگزین برای خود بسازند. فقط باید نهایت دقت را در انتخاب کلینیک دندانپزشکی داشته باشید تا بهترین پروتز و دندان مصنوعی را برای شما اجرا کند.

آیا پریو و کشیدن دندان عقل برای تمام افراد الزامی است؟

یکی از اولین سوالاتی که در خصوص پریو و کشیدن دندان عقل برای افراد به وجود می آید، الزامی بودن این کار است. آیا پریو و کشیدن دندان عقل برای تمامی افراد الزامی است؟ از نظر علم پزشکی هیچ الزامی برای انجام این کار وجود ندارد. اما اگر بخواهیم به توصیه پزشکان گوش کنیم باید اقدام به پریو و کشیدن دندان عقل کنیم.

پزشکان توصیه میکنند که دندان عقل حتی اگر هیچ مشکل و دردی را برای شما به وجود نمی آورد، بکشید زیرا ممکن است در سنین بالاتر و در آینده حتی دور برای شما دردسر ساز شود. پریو و کشیدن دندان عقل در سنین بالا به خاطر رشدی که دندان داشته و جلوگیری قوی آن به شدت سخت است حتی گاهی این کار به خاطر عوارضی که دارد غیر ممکن می شود.

سن مناسب برای پریو و کشیدن دندان عقل

حتما از خود سوال خواهید کرد که بهتر است پریو و کشیدن دندان عقل را در چه زمانی انجام دهیم؟ ببینید اگر بخواهیم به صورت دقیق این موضوع را بررسی کنیم باید بگوییم دندان های عقل انسان بین 17 تا 25 سالگی در خواهد آمد. در آمدن این دندان ها برای تمام افراد دردسر ساز نیست. در صورتی که در این سن مشکلی برای سایر دندان هایتان به وجود نیامد نیازی به کشیدن ندارید.

حتی بیمارانی هستند که تا 40 سالگی نیز اقدامی برای پریو و کشیدن دندان عقل نمی کنند. اما اگر قصد دارید در سنین بالا درد زیادی را برای پریو و کشیدن دندان عقل تجربه نکنید، بهترین سن برای شما به جهت پریو و کشیدن دندان عقل همان سنین ابتدایی از درآمدن دندان است.

اجرای پروتز و دندان مصنوعی چه مزایایی دارد؟

برای اینکه اهمیت استفاده از پروتز و دندان مصنوعی را بدانید باید مزایای استفاده از این روش را بشناسید. استفاده از پروتز برای کسانی که دندان های اصلی خود را از دست داده اند ضروری است. در ادامه به معرفی اصلی ترین مزایای استفاده از پروتز و دندان مصنوعی خواهیم پرداخت.

  • اصلاح طرح لبخند
  • تزریق اعتماد به نفس برای انجام گفت و گو
  • حفظ سلامت باقی دندان های اصلی
  • جلوگیری از انحراف دندان های طبیعی به سمت فضای خالی
  • بهبود عملکرد در جویدن غذا
  • بهبود سلامت لثه ها
  • کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی
  • کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی
  • کاهش خطر ابتلا به بیماری های معده
  • بهبود کیفیت زندگی

انواع پروتز دندان

دو نوع اصلی پروتز دندان وجود دارد: پروتز دندان کامل و پروتز دندان پارسیل.

پروتز دندان کامل

پروتز دندان کامل تمام دندان‌های یک قوس فکی را جایگزین می‌کند. این پروتزها معمولاً از پلاستیک ساخته شده‌اند و روی لثه‌ها قرار می‌گیرند.

پروتز دندان کامل به دو دسته تقسیم می‌شود:

    پروتز دندان کامل آکریلیکی

پروتز دندان کامل آکریلیکی از پلاستیک آکریلیک ساخته شده است. این نوع پروتز دندان ارزان‌تر از سایر انواع پروتز دندان است، اما دوام کمتری دارد.

    پروتز دندان کامل سرامیک

پروتز دندان کامل سرامیک از سرامیک ساخته شده است. این نوع پروتز دندان دوام بیشتری نسبت به پروتز دندان کامل آکریلیکی دارد، اما گران‌تر است.

پروتز دندان یا دندان مصنوعی چیست؟

پروتز دندان پارسیل

پروتز دندان پارسیل فقط برخی از دندان‌های از دست رفته را جایگزین می‌کند. این پروتزها معمولاً از پلاستیک یا فلز ساخته شده‌اند و به دندان‌های طبیعی باقی مانده متصل می‌شوند.

پروتز دندان پارسیل به دو دسته تقسیم می‌شود:

    پروتز دندان پارسیل متحرک

پروتز دندان پارسیل متحرک به طور کامل از دهان خارج می‌شود. این نوع پروتز دندان معمولاً برای جایگزینی دندان‌های جلویی استفاده می‌شود. پروتز دندان پارسیل متحرک از دو بخش اصلی تشکیل شده است:

    بدنه پروتز: بدنه پروتز از پلاستیک یا فلز ساخته شده است و شکل دندان‌های از دست رفته را دارد.

    اتصالات پروتز: اتصالات پروتز به بدنه پروتز متصل می‌شوند و پروتز را به دندان‌های طبیعی باقی مانده متصل می‌کنند.

پروتز دندان یا دندان مصنوعی چیست؟

پروتز دندان پارسیل ثابت

پروتز دندان پارسیل ثابت به دندان‌های طبیعی باقی مانده متصل می‌شود و نمی‌توان آن را به طور کامل از دهان خارج کرد. این نوع پروتز دندان معمولاً برای جایگزینی دندان‌های عقبی استفاده می‌شود. پروتز دندان پارسیل ثابت از دو بخش اصلی تشکیل شده است:

    بدنه پروتز:‌ بدنه پروتز از پلاستیک یا فلز ساخته شده است و شکل دندان‌های از بین رفته را دارد.

    تاج‌ها: تاج ها به بدنه پروتز متصل می‌شوند و پروتز را به دندان‌های طبیعی باقی مانده متصل می‌کنند.

انتخاب نوع پروتز دندان

نوع پروتز دندانی که برای شما مناسب است، به عوامل مختلفی مانند تعداد دندان‌های افتاده و خراب شده، وضعیت دندان‌های باقی مانده و بودجه شما بستگی دارد. دندانپزشک‌تان می‌تواند به شما کمک کند تا نوع پروتز دندان مناسب خود را انتخاب کنید.

چالش های احتمالی اجرای پروتز و دندان مصنوعی

هر روش درمانی دو بعد مثبت و منفی دارد. حال که مزایای پروتز و دندان مصنوعی را شناختید باید کمی با چالش های احتمالی که این روش دارد نیز آشنا شوید. استفاده از پروتز دندان ممکن است برای انسان عوارضی را نیز با خود به همراه داشته باشد.

حساسیت دندان، ایجاد عفونت، شل شدن دندان های مصنوعی، تحریک زبان و لب ها، خشکی دهان و اختلال در گفتار برخی از چالش ها و عوارض احتمالی اجرای پروتز و دندان مصنوعی است که ممکن است برای برخی افراد به وجود بیاید. در بین این موارد حساسیت دندان چالش شایع تری است که در برخی بیماران مشاهده شده است. این حساسیت در موقعیتی که از پروتز و دندان مصنوعی استفاده شده است نشات خواهد گرفت. بد نیست بدانید این حساسیت با ساییدگی دندان های طبیعی بر روی هم یا فشار بیش از حد به پروتز به وجود خواهد آمد.

پروتز دندان یا دندان مصنوعی چیست؟

در چه شرایطی باید اقدام به پریو و کشیدن دندان عقل کنیم؟

همانطور که گفتیم پریو و کشیدن دندان عقل برای تمام افراد الزامی نیست. اما گاهی اوقات شرایطی به وجود می آید که ایجاب می کند اقدام به کشیدن دندان عقل کنید. آیا می دانید در چه شرایطی انجام پریو و کشیدن دندان عقل ضروری است؟ در 4 حالت انجام این کار ضروری است که اگر در این زمان ها ام به پریو و کشیدن دندان عقل بی توجه باشید مشکلات بسیار سختی گریبان گیر شما خواهد شد.

  • اگر دندان عقل از نظر ارتفاع زیر دندان کناری خود باشد و برای بیرون آوردن ریشه به دندان کناری فشار وارد کند.
  • دندان عقل به صورت زاویه دار اقدام به بیرون آمدن کند
  • دندان عقل به سمت عقب از لثه سر به بیرون بیاورد
  • دندان عقل به صورت نهفته باشد یعنی فضای کافی را برای خروج نداشته باشد

آیا مصرف آنتی بیوتیک بعد از پریو و کشیدن دندان عقل ضروری است؟

طبق نظر پزشکان هیچ ضرورتی برای مصرف آنتی بیوتیک بعد از کشیدن دندان عقل وجود ندارد اما مطابق به چند شرط این کار ضروری تلقی می شود. اگر علائمی که در ادامه معرفی می کنیم را داشتید باید حتما آنتی بیوتیک مصرف کرده و بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

  • بروز مشکل در بلعیدن و تنفس
  • خونریزی بیش از حد و اندازه
  • خارج شدن چرک یا مایعات زرد رنگ از حفره ایجاد شده ناشی از محل کشیده شده دندان
  • تورمی که تا 48 یا 72 ساعت ادامه داشته باشد

معرفی مراقبت های ضروری پس از کشیدن دندان عقل

برای اینکه پریو و کشیدن دندان عقل برای شما ثمربخش باشد باید تا چند مدت مراقبت های لازم را از محل کشیدگی دندان انجام دهید. در ادامه برخی از مراقبت های ضروری بعد از کشیدن دندان عقل را به شما معرفی خواهیم کرد.

  1. پرهیز از مصرف هرگونه دخانیات حداقل تا 1 هفته بعد از جراحی
  2. استفاده از دهان شویه در 24 ساعت اولیه بعد از جراحی برای شست و شوی دهان
  3. مصرف غذاهای نرم مانند سوپ تا حداقل 48 ساعت بعد از پریو و کشیدن دندان عقل
  4. پرهیز از مصرف مایعات سرد و مایعاتی که حاوی الکل، کافئین و کربنات ها باشد.
  5. پرهیز از مصرف مایعات با کمک نی زیرا سبب پاره شدن لخته خون خواهد شد
  6. تا حداقل 72 ساعت از انجام فعالیت های سنگین مانند ورزش کردن خودداری کنید

پروتز دندان یا دندان مصنوعی چیست؟

عوارض استفاده از پروتز دندان

استفاده از پروتز دندان ممکن است باعث عوارضی مانند حساسیت دندان و عفونت شود. این عوارض معمولاً خفیف هستند و با مراقبت صحیح از بین می روند.

حساسیت دندان

یکی از شایع‌ترین عوارض استفاده از پروتز دندان، حساسیت دندان است. این حساسیت معمولاً در محلی که پروتز دندان به دندان‌های طبیعی متصل می‌شود، ایجاد می‌شود. حساسیت دندان می‌تواند ناشی از فشار پروتز دندان بر دندان‌های طبیعی، یا ساییدگی دندان‌های طبیعی در اثر تماس با پروتز دندان باشد.

برای کاهش حساسیت دندان، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

  • از مسواک نرم استفاده کنید.
  • از خمیر دندان مخصوص دندان‌های حساس استفاده کنید.
  • از مواد غذایی و نوشیدنی‌های اسیدی خودداری کنید.

عفونت

عفونت یکی دیگر از عوارض استفاده از پروتز دندان است. این عفونت معمولاً در لثه‌ها یا زیر پروتز دندان ایجاد می‌شود. عفونت می‌تواند باعث درد، تورم و قرمزی لثه‌ها شود.

برای جلوگیری از عفونت، باید پروتز دندان خود را به طور مرتب تمیز کنید و به دندانپزشک خود برای معاینه منظم مراجعه کنید.

شل شدن دندان مصنوعی

شل شدن پروتز دندان نیز یکی از عوارض استفاده از پروتز دندان است. این مشکل معمولاً در اثر استفاده طولانی مدت از پروتز دندان، یا آسیب به پروتز دندان ایجاد می‌شود.

برای جلوگیری از شل شدن پروتز دندان، باید به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا پروتز دندان شما را تنظیم کند.

سایر عوارض

عوارض دیگری نیز ممکن است در اثر استفاده از پروتز دندان ایجاد شود، از جمله:

  • تحریک زبان و لب‌ها
  • خشکی دهان
  • اختلال در گفتار

برای کاهش خطر بروز این عوارض، باید از پروتز دندان خود به طور صحیح استفاده کنید و به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

در اینجا چند نکته برای کاهش خطر بروز عوارض استفاده از پروتز دندان آورده شده است:

  • از پروتز دندان خود فقط در زمان مناسب استفاده کنید.
  • پروتز دندان خود را به طور منظم تمیز کنید.
  • از مواد غذایی و نوشیدنی‌های اسیدی خودداری کنید.
  • به دندانپزشک خود برای معاینه منظم مراجعه کنید.

آیا پروتز دندان دائمی است؟

پروتز دندان دائمی نیست و باید هر چند سال یکبار تعویض شود. طول عمر پروتز دندان به عوامل مختلفی مانند نوع پروتز، مراقبت از آن و سلامت عمومی شما بستگی دارد.

پروتز دندان یا دندان مصنوعی چیست؟

برای اجرای پروتز و دندان مصنوعی چقدر باید هزینه کنیم؟

اگر بخواهیم در یک جمله قیمت پروتز و دندان مصنوعی را بیان کنیم باید بگوییم هزینه آن به صورت واحدی برای هر دندان بین 5 الی 20 میلیون تومان می باشد. البته قیمت و هزینه نهایی اجرای پروتز و دندان مصنوعی از عوامل مختلفی نشات خواهد گرفت. عواملی مانند نوع پروتز دندان، تجربه دندانپزشک، محل زندگی شما و تعداد واحد مورد نیاز برای اجرای پروتز و دندان مصنوعی از مهم ترین عوامل در مشخص کردن میزان هزینه هستند. تاثیر هر یک از این مواد در هزینه کاملا طبیعی است. برای مثال هر چقدر دندان های است رفته بیشتری داشته باشید نیاز به تعداد واحد بالاتری برای اجرای پروتز و دندان مصنوعی خواهید داشت که این امر باعث بالا رفتن هزینه می شود.

دندان مصنوعی برای افراد جوان

از دست دادن دندان‌ها می‌تواند در هر سنی اتفاق بیفتد. اما از دست دادن دندان‌ها در سنین جوانی می‌تواند تأثیر بیشتری بر کیفیت زندگی داشته باشد. دلایل مختلفی مانند پوسیدگی دندان، شکستگی دندان، بیماری لثه، آسیب‌های دندانی و بیماری‌های سیستمیک باعث از دست دادن دندان‌ها در افراد جوان می‌شوند.

از دست دادن دندان‌ها در افراد جوان می‌تواند عوارض مختلفی مانند کاهش زیبایی لبخند، مشکلات در جویدن غذا، افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های گوارشی‌، کاهش اعتماد به نفس و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته مغزی در جوانان شود.

دندان مصنوعی برای افراد جوان یک جایگزین مصنوعی برای دندان‌های طبیعی آنهاست. دندان مصنوعی می‌تواند به صورت کامل (برای جایگزینی تمام دندان‌های یک قوس فکی) یا پارسیل (برای جایگزینی برخی از دندان‌های یک قوس فکی) ساخته شود.

ساخت پروتز و دندان مصنوعی در خانه امکان پذیر است؟

زمانی که بیماران ساختار پروتز را می شناسند بسیاری به دنبال ساخت آن در خانه هستند. اگر به دنبال این هستید تا بدانید ساخت پروتز و دندان مصنوعی در خانه امکان پذیر است یا خیر، باید بگوییم نمی توان پروتز دندان را در خانه درست کرد. ساخت پروتز در منزل تحت هیچ شرایطی امکان پذیر نیست و باید در کلینیک دندان پزشکی و به دست پزشک ساخته شود تا به صورت دقیق پروتزی مناسب دندان هایتان بسازد.

به این مقاله امتیاز دهید

3.5 از 2 رأی

داستان های مشتریان ما

گالری لبخند

ایجاد یک لبخند زیبا می تواند اعتماد به نفس و ظاهر کلی افراد را افزایش دهد.

نظرات کاربران

هنوز نظری درج نشده است!

شماره موبایل شما جایی منتظر نمی شود و فقط برای پاسخگویی بهتر است