غیر همسطح بودن دندان ها مشکل اصلی است که می تواند ظاهر صورت ما را از بین ببرد. صاف نبودن دندان ها اکنون جزو مشکلات و معضلات اصلی است که جوانان ما با آن رو به رو هستند. در این شرایط کنونی شما می توانید با روش هایی که در کلینیک های دندان پزشکی رایج است فرم اصلی و یکنواختی را به دندان های خودتان بازگردانید. بهترین روش برای انجام این کار ارتودنسی ثابت یا همان ارتودنسی فلزی است.
اجزای ارتودنسی ثابت و فلزی می تواند بعد از گذشت مدتی، دندان های شما را به حالت صحیح خود بازگرداند و نامیزانی های به وجود آمده را از بین ببرد. اگر مستعد کجی دندان هستید بهتر است قبل از هر چیز به دنبال یک کلینیک دندانپزشکی معتبر برای اجرای ارتودنسی ثابت باشید. در ادامه با کلینیک دندانپزشکی دکتر محمدی همراه باشید تا هر آنچه را که لازم است در خصوص ارتودنسی ثابت و فلزی بدانید.
استفاده از ارتودنسی ثابت چه مزایایی دارد؟
اجرای ارتودنسی ثابت باعث می شود تمامی نواقص دندان های شما به جز خرابی دندان همگی از بین برود. اگر با کجی رو به رو هستید به شدن ارتودنسی ثابت را به شما پیشنهاد می کنیم.در عین زمان بر بودن می تواند مزایای زیادی را برای شما به همراه داشته باشد. در ادامه برخی از مزایای استفاده از ارتودنسی ثابت را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.
یکی از اولین مزایای استفاده از ارتودنسی ثابت این است که می تواند تمامی مشکلات و تواقص پیچیده دندان ها را از بین ببرد. علاوه بر این کیفیتی که برای شما از خود به جای می گذارد دائمی است. دیگر نیازی به بازرسی های مجدد نیست. حتی در صورتی که بخواهید می توانید رنگ آن را مرتب عوض کنید و از نظر ظاهری دست شما را حسابی برای انتخاب باز خواهد گذاشت. علاوه بر این ارتودنسی ثابت روشی است که می تواند برای تمامی سنین مناسب باشد.
انواع ارتودنسی ثابت
چهار نوع رایج از ارتودنسی ثابت وجود دارد:
بریس سنتی و فلزی
بریس لینگوال
بریس سرامیکی
بریس دیمون
بریس سنتی و فلزی
از قدیمی ترین و پایه ای ترین دستگاه های مورد استفاده در ارتودنسی ثابت، بریس های فلزی می باشند. در واقع استفاده از این بریس ها دارای تاریخچه و قدمت بالایی است و اولین انتخاب دندان پزشکان برای رفع نامرتبی و کجی دندان ها در ایام گذشته، استفاده از بریس های فلزی بوده است.
بریس های فلزی از سه بخش اصلی زیر تشکیل شده اند:
براکت:
براکت ها در واقع قطعه های کوچک هستند که بر رو سطح دندان ها قرار میگیرند. این براکت ها در سطح جلو یا عقب دندان ها توسط چسب مخصوص و سیمان ویژه ای وصل می شوند.
سیم ارتودنسی:
سیم ارتودنسی،دارای قوس هایی می باشد که براکت های نصب شده بر روی سطح دندان ها را به یکدیگر وصل میکند. با استفاده از این سیم ها نیرو و فشاری که نیاز است به دندان وارد شود تا به صورت صاف قرار گیرند را متخصص ارتودنسی به دندان وارد میکند تا دندان ها جابجا شوند و به صورت صاف در مکان اصلی خود ثابت شوند.
بند:
بندهای ارتودنسی نقشی جهت ایجاد تعادل و توازن دارند که از آنها به عنوان لنگر نام برده می شود. این بندها مانع ایجاد فشار زیاد بر روی دندان ها می گردد و بین دندان هایی که بسیار به هم نزدیک هستند، فاصله می اندازد. همچنین این بندها محلی جهت اتصال سیم ارتودنسی هستند.
براکت لینگوال
براکت لینگوال یا پشت دندانی دقیقا مشابه همان بریس فلزی است، با این تفاوت که بریس های فلزی در جلوی سطح دندان قرار می گیرند و کاملا مشخص هستند ولی براکت های لینگوال پشت دندان ها نصب می شوند و در ظاهر دیده نمی شوند. در واقع این بریس ها اصلا در دهان شما قابل دیدن نیستند.
در حقیقت، شما به عنوان فردی که از روبرو به بریس های فلزی سنتی نگاه می کنید کاملا متوجه وجود ارتودنسی در دهان فرد می شوید و این در حالی است که بریس های لینگوال در سطح پشتی دندان قرار می گیرند و افراد دیگر متوجه ارتودنسی در دهان شما نمی شوند.
به دلیل این ویژگی، بریس لینگوال را جزو ارتودنسی نامرئی نیز به حساب می آورند.
براکت سرامیکی
براکت سرامیکی نوعی بریس است که در تولید آن از جنس سرامیک استفاده شده است. بریس های سرامیکی همرنگ دندان هستند و در گروه ارتودنسی نامرئی قرار می گیرند.
برخلاف بریس لینگوال که در دهان اصلا قابل تشخیص نبود، بریس سرامیکی به سختی قابل تشخیص است اما نسبت به بریس لینگوال در دهان مشخص تر می باشد.
این نوع از بریس ها به دلیل قابل تشخیص نبودن، در بین بزرگسالان محبوب تر هستند و تمایل به استفاده از این بریس در آنها بیشتر است.
بریس دیمون
یکی از جدیدترین و تاثیرگذارترین روش های ارتودنسی ثابت، میتوان به ارتودنسی با بریس دیمون اشاره کرد. این بریس ها دارای ساختار جالب توجهی هستند.
بریس دیمون یا بریس خود تنظیم کننده، ساختاری مشابه با بریس های فلزی دارند اما در واقع سیم های قوسی شکلی که بین براکت ها به کار رفته، دارای خاصیتی است که می تواند به صورت آزاد و راحت بین براکت ها جابجا شود. ارتودنسی دیمون را ارتودنسی خود تنظیم کننده هم می نامند.
استفاده از ارتودنسی ثابت و فلزی با چه چالش هایی روبرو است؟
همان طور که از مزایای ارتودنسی ثابت با شما صحبت کردیم باید چالش های این مسیر را نیز بشناسید. اجرای این روش علاوه بر مزایایی که دارد شما را با چالش هایی رو به رو می کند که ممکن است برای برخی از شما با مشکل و دشواری های بسیاری رو به رو باشد. در ادامه به صورت کامل در خصوص چالش های ارتودنسی ثابت با شما صحبت خواهیم کرد.
یکی از اولین چالش هایی که شما بعد از اجرای ارتودنسی ثابت و فلزی با ان روبرو هستید بحث نظافت دندان ها است. افرادی که از ارتودنسی ثابت استفاده می کنند گاهی اوقات برای مسواک زدن با چالش رو به رو هستند. علاوه بر این در برخی از مواقع به خاطر جا به جایی براکت ها ممکن است با لکه هایی رو به رو شوند.
به این موارد می توان زمان بر بودن آن را نیز اضافه کرد. برای برخی بیماران اجرای ارتودنسی ثابت می تواند حتی 3 الی 4 سال نیز زمان ببرد. سعی کنید برای اجرا ابتدا به تمامی این چالش ها توجه کنید.
ارتودنسی ثابت چه مشکلات را درمان می کند؟
متخصص ارتودنسی بر اساس فاکتورهایی مانند نوع و شدت و انواع ناهنجاری که بیمار دارد، از دستگاه های ارتودنسی مناسبی جهت درمان و اصلاح بیماری دندان استفاده می کند. اگر مشکل شما جزئی باشد ترجح دندانپزشک این است که از ارتودنسی متحرک استفاده کند.
در زمانی که دندان های شما دارای مشکلات زیاد و ناهنجاری های بسیار باشد به شخیص خود دندانپزشک از ارتودنسی ثابت برای شما استفاده می گردد. از جمله ناهنجاری هایی که با استفاده از ارتودنسی ثابت درمان میشود موارد زیر می باشد:
- وجود فواصل بسیار زیاد بین دندان های فرد
- شلوغی دندان ها و تراکم بالای آنها به دلیل اینکه یکی از فک ها کوچک تر می باشد
- پروتروژن فک، جلو آمدن بیش از اندازه یکی از فک ها که باعث میشود دندان ها به طور درست رو هم قرار نگیرند.
- کراس بایت و انواع ناهنجاری های دیگر
عوارض جانبی ارتودنسی ثابت یا فلزی چیست؟
ارتودنسی ثابت یا فلزی دارای عوارض جانبی مختلفی می باشد که برای افراد مختلف متفاوت است. از مهمترین عوارض جانبی که میتوان برای ارتودنسی ثابت نام برد مواردی است که به آنها اشاره می کنیم:
- دندان درد
- انواع خراش و زخم در حفره ی دهانی چرا که ممکن است دیواره های دهان توسط سیم یا براکت دچار آسیب شود
- ساییدگی مینای دندان که با گذر زمان میتواند باعث خوردگی و پوسیدگی دندان ها بشود
- خطرات پوسیدگی و بیماری های لثه
- خطرات بازگشت دندان ها به حالت قبل خود
- کوتاه شدن طول ریشه
- درد فک
- نیاز به کشیدن دندان دائمی
ارتودنسی ثابت برای درمان چه بیماری هایی مناسب است؟
برای اینکه بدانید ارتودنسی ثابت و فلزی برای شما مناسب است یا خیر باید ببینید که آیا اصلا مستعد انجام این کار هستید یا خیر؟ ارتودنسی ثابت چه بیماری هایی را می تواند درمان کند؟ در ادامه به صورت کلی کاربرد هایی که ارتودنسی ثابت می تواند داشته باشد را به شما معرفی خواهیم کرد.
وجود فاصله بسیار زیاد بین دندان ها، شلوغی دندان ها و وجود دندان های اضافی در دهان، پروتز فک و جلو آمدن بیش از حد دندان ها و بروز مشکلاتی مانند کراس بایت را تماما می توان با استفاده از ارتودنسی ثابت درمان کرد. اگر با هر یک از این مشکلات دست و پنجه نرم می کنید بهتر است همین حالا با مراجعه به کلینیک دندانپزشکی دکتر محمدی با استفاده از ارتودنسی ثابت این مشکلات را برطرف کنید.
تفاوت بین ارتودنسی ثابت و متحرک
از نام ارتودنسی ثابت و متحرک می توان تا حدی به تفاوت های آن پی برد. در ارتودنسی ثابت و یا به نوعی ارتودنسی فلزی قدیمی همانطور که از نام آن مشخص است، بریس ها و تمامی اجزای دستگاه ارتودنسی ثابت است. در ارتودنسی ثابت امکان جابجایی و درآوردن بریس ها و براکت ها وجود ندارد.
شما باید مدت زیادی فشار ناشی از این ارتودنسی ثابت را تحمل کنید، حتی شاید نیاز باشد تا سالها از ارتودنسی ثابت استفاده کنید. درحقیقت، ممکن است تا سالها این اجزای فلزی همه جا همراه شما باشند بدون اینکه بتوانید آن را از دهان خود خارج کنید.
اما تفاوت بین ارتودنسی ثابت و متحرک در این است که در ارتودنسی متحرک، تمامی اجزایی از آن که در دهان و دندان استفاده می شود تا دندان ها بتوانند صاف و هم تراز شوند را میتوانید هر زمان که دوست دارید از دهان خود خارج کنید.
شما نیاز دارید 22 ساعت در روز این ارتودنسی متحرک را بر روی دندان خود قرار دهید ولی مجازید 2 ساعت در طول روز، هر زمانی که خواستید آنها را از دهان خارج کنید.
ارتودنسی متحرک برای رفع و اصلاح مشکلات ساده و ابتدایی به کار می رود و موثر است اما ارتودنسی ثابت جهت رفع مشکلات شدید دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد. پس بنا بر نیاز شما دندانپزشک تشخیص می دهد که استفاده از چه نوع ارتودنسی برای شما مفیدتر است.
چه افرادی کاندید مناسب برای ارتودنسی ثابت یا فلزی هستند؟
- ارتودنسی ثابت یا فلزی مناسب افرادی است که دارای ناهنجاری های بسیار شدیدی در دهان، دندان و فک خود هستند.
- اگر دندان های کج و ناصافی دارید و دندان هایتان در یک خط قرار می گیرند، ارتودنسی ثابت یا فلزی گزینه ی بسیار مناسبی برای شما است.
- استفاده از ارتودنسی فلزی برای فردی که ناهنجاری کم تا متوسط دارد توصیه نمی شود.
- همواره توجه داشته باشید که مشاوره با دندانپزشک با تجربه شما را در مسیر انتخاب درست ترین روش برای ارتودنسی یاری می کند.
- می توانید با اطمینان از اینکه کاندید مناسبی برای ارتودنسی ثابت یا فلزی هستید برای معاینه دندان ها یک جلسه مشاوره رایگان در کلینیک دکتر شهاب محمدی تنظیم کنید.
مدت زمان درمان با ارتودنسی ثابت یا فلزی چقدر طول می کشد؟
مدت زمان درمان برای رفع کجی های و ناصافی های دندان با توجه به شدت این ناهنجاری ها متفاوت است.
همچنین هر فرد دارای شرایط فیزیولوژیک و آناتومیک منحصر به فردی است که باعث می شود بعضی از افراد نیاز به زمان بیشتری برای درمان توسط ارتودنسی داشته باشند و عده ی دیگری با ناهنجاری مشابه، زمان کمتری برای درمان نیاز داشته باشند.
باید به این نکته توجه داشت که روش استفاده شده برای یک فرد که از آن جواب مطلوبی هم گرفته است با فرد دیگر می تواند متفاوت باشد. به طور میانگین برای درمان ناهنجاری ها و کجی دندان ها دو سال زمان لازم است و این زمان می تواند برای فردی یک سال طول بکشد برای فرد دیگری 3 سال.
به همین منظور باید به دنبال روش مناسب شرایط خودتان جهت درمان باشید تا بتوانید مطلوب ترین نتیجه ی درمان را بگیرید.
هزینه ارتودنسی ثابت
هزینه های ارتودنسی ثابت برای افرادی که نیاز به درمان دارند؛ دارای بازه ی مختلفی می باشد. با توجه به سابقه و تبحر دندانپزشک در امر ارتودنسی، شهری که در آن زندگی می کنید و دستگاهی که برای درمان مورد استفاده قرار می گیرد، هزینه ارتودنسی ثابت برای شما مشخص می گردد.
بهترین کلینیک دندانپزشکی تهران برای ارتودنسی ثابت
شما می توانید تمامی کار های نصب و اجرای ارتودنسی ثابت را به راحتی از معتبر ترین کلینیک دندانپزشکی کشور انجام دهید. کلینیک دندانپزشکی دکتر محمدی آماده است تا صفر تا صد کارهای مشاوره و اجرای ارتودنسی ثابت را برای شما با کمترین هزینه و بهترین کیفیت اجرا کند.
شما می توانید با مراجعه به وبسایت کلینیک دندان پزشکی دکتر محمدی و تماس با کارشناسان مجموعه ما به راحتی مشاوره های تلفنی رایگان دریافت کنید. علاوه بر این می توانید قبل از مراجعه و بدون نیاز به مراجعه حضوری به راحتی زمان مشاوره خود را تعیین کنید.
سلام میبخشید من دندانهای پایینم صاف هستند ولی دندان بالا (دندان نیش ) کج رشد کرده میشه فقط فک بالا رو ارتودنسی کنم یا باید هر دو فک ارتودنسی بشه ؟