02188695864
شهرک غرب، بلوار فرحزادی، بالاتر از بلوار دریا، کوچه بهاران ۲، پلاک ۵۳ (روبروی مرغ سوخاری کوپال)، واحد ۲
شنبه تا پنج شنبه: 10 صبح تا 9 شب
drmohammadi
logo ×

لبخند لثه ای - کلینیک دندانپزشکی دکتر شهاب محمدی

منتشر شده در: 1396/08/03

بروزرسانی شده در: 1403/12/19

داشتن دندان هایی سالم در هنگام لبخند زدن احساس بسیار خوشایندی را ایجاد خواهد کرد. اما گاهی اوقات زیبایی چهره ما را غیر از مشکلات دندان، بروز اختلافات لثه ای از بین می برد. یکی از بدترین اتفاقاتی که ممکن است در هنگام لبخند زدن با آن روبرو شویم، لبخند لثه ای است. آیا تا به حال دیده اید که هنگام لبخند زدن برخی افراد لثه هایشان بیش از حد معمول مشخص شود؟

بروز چنین موقعیتی به خاطر لبخند لثه ای است. آیا می دانید که علت بروز لبخند لثه ای چه عواملی می باشد؟ چه راه کار هایی برای درمان لبخند لثه ای وجود دارد؟ آیا میدانید برای درمان لبخند لثه ای باید به کدام کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید تا پاسخ تمامی این سوالات در خصوص لبخند لثه ای را دریافت کنید.

منظور از لبخند لثه ای چیست؟

قبل از اینکه به پاسخ هر سوالی در خصوص لبخند لثه ای بپردازیم ابتدا باید بدانید که این عارضه چیست و چگونه رخ می دهد؟ زمانی که لبخند به لب می زنیم، دندان ها شروع به خارج شدن از لثه می کنند. در واقع چهره ای که لبخند ما ایجاد می کند تصویر کاملی از دندان ها و نهایتا 1 الی 2 میلی متر از ظاهر لثه است.

اما زمانی که این عدد به 4 الی 5 میلی متر برسد و نمای بیشتری ار لثه در زمان لبخند نمایان شود، لبخند لثه ای گفته می شود. معمولا اگر در زمان لبخند زدن بیش از 3 میلی متر لثه های شما مشخص شود، دچار لبخند لثه ای شده اید و باید فورا برای درمان آن به یک کلینیک دندانپزشکی معتبر مراجعه کنید. درمان لبخند لثه ای می تواند چهره شما را در زمان خندیدن جلا ببخشد.

لبخند لثه ای

معرفی انواع لبخند لثه ای

قبل از اینکه به فکر درمان لبخند لثه ای باشید باید بدانید که بروز لبخند لثه ای در دهان شما تا چه درجه ای است زیرا لبخند لثه ای انواع مختلفی دارد که باید به آن توجه شود. آیا می دانید ملاک طبقه بندی لبخند لثه ای چه عاملی است؟ لبخند لثه ای بر اساس میزان نمایش بافت لثه شما در زمان لبخند زدن طبقه بندی می شود.

برای مثال اگر 3 الی 4 میلیمتر از لثه شما در زمان لبخند زدن نمایان شود، دچار لبخند لثه ای شدید و سخت نیستند بلکه مشکل شما در طبقه لبخند لثه ای خفیف قرار خواهد گرفت. به صورت کلی بر اساس میزان مشخص شدن لثه شما در زمان لبخند زدن، لبخند لثه ای به 3 دسته خفیف، متوسط و شدید دسته بندی می شود و انواع لبخند لثه ای را تشکیل می دهد.

روش های درمان لبخند لثه ای 

روش های درمان لبخند لثه ای  با توجه به علت به وجود آمدن آن بسیار متفاوت است و برای هر بیمار درمان متفاوت خواهد بود. درمان لبخند لثه ای با روش های غیر جراحی و همچنین با جراحی های مختلفی امکان پذیر است که برای هر فرد با توجه به تشخیص دندانپزشک، یکی از روش های زیر برای اصلاح لبخند لثه ای انجام می گیرد.

روش درمان لبخند لثه ای بدون جراحی با ارتودنسی 

در این روش به اصلاح و ترمیم مشکلات فک و صورت پرداخته می شود. برای درمان لبخند لثه ای با استفاده از ارتودنسی، دندانپزشک متخصص دندان ها را طوری سیم کشی  میکند تا دندان ها از لثه خارج شوند و مقدار بیشتری از آنها حین خندیدن مشخص گردد به این ترتیب لثه ها کمتر در معرض دید قرار میگیرند و بزرگی لثه ها کمتر به چشم میاید و به نوعی لبخند لثه ای ترمیم می گردد.

مزایا و معایب ارتودنسی برای اصلاح لبخند لثه ای

ارتودنسی برای ترمیم لبخند لثه ای روشی غیر تهاجمی می باشد و البته برای افرادی که درمان فوری میخواهند مناسب نمی باشد چرا که روشی بسیار زمان بر است. مزیت استفاده از روش ارتودنسی برای ترمیم لبخند لثه ای این است که می شود به طور همزمان به اصلاح به هم فشردگی و بی نظمی دندان ها و ترمیم لبخند لثه ای پرداخت. هرچند نتایج اصلاح طرح لبخند با ارتودنسی دائمی است اما برای حفظ نتایج آن، بیماران باید تا چندین سال از ریتینر یا نگهدارنده استفاده کنند.

لبخند لثه ای

 لیفت لثه با لیزر

برای درمان لبخند لثه ای می توان از لیزر استفاده کرد. متخصص با استفاده از لیزر، لثه های اضافی که بر روی دندان قرار گرفته است را از بین می برد تا هنگام خندیدن دندان ها بیشتر نمایان شوند.

مزایا و معایب لیفت لثه با لیزر

لیفت لثه با لیزر دارای اثرات فوری و آنی می باشد که مناسب برای افرادی است که میخواهند سریع نتیجه ی درمان خود را ببینند.

برخلاف ارتودنسی که زمان بسیار زیادی برای درمان می طلبد، لیفت لثه با لیزر در کمتر از یک ساعت انجام می گیرد. لیفت لثه با لیزر یک روش دائمی است و بیمار پس از یک یا دوبار جراحی لیفت لثه می تواند تا پایان عمر از لبخند زیبای خود لذت ببرد.

جراحی عمودی فک بالا برای درمان لبخند لثه ای

اگر لبخند لثه ای به علت رشد بیش از حد فک بالا باشد؛ این عمل انجام می شود. این جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام می گیرد.

مراحل عمل به این صورت است که در ابتدا برشی در لثه های فک بالا ایجاد می شود تا به استخوان فک بالایی دسترسی پیدا کنند. پس از آن مقداری از استخوان فک بالا برداشته می شود تا استخوان فک کوتاه تر شود. بعد از ایجاد برش، فک با استفاده از پیچ و پلاک ثابت می شود.

مزایا و معایب جراحی فک بالا برای اصلاح لبخند لثه ای

در این روش به دلیل اینکه همه ی پروسیجر جراحی در داخل دهان انجام می شود؛ هیچگونه علائمی بر روی پوست ظاهر نمی شود. بعد از عمل نیاز به مراقبت های بسیار می باشد و فرد باید مواردی را رعایت کند تا جای بخیه ها خوب شود و بیمار بتواند هرچه سریع تر روال عادی زندگی خود را پیش بگیرد.

جراحی پایین آوردن لب

یکی دیگر از جراحی هایی که برای درمان لبخند لثه ای انجام می شود پایین آوردن لب است. این عمل انجام می شود تا لثه های فرد کمتر در معرض دید قرار بگیرد و هنگام خندیدن لبخند زیباتری داشته باشد. در این عمل ابتدا یک برش در بافت لثه و غشا مخاطی بر روی دندان های بالا زده می شود تا بخشی از بافت برداشته شود.

سپس جراح لب بالایی را در یک نقطه  پایین فیکس می کند تا مقدار بیشتری از لثه ها پوشیده شوند و عارضه  لبخند لثه ای از بین برود.

بسیاری از افراد برای اصلاح لبخند لثه ای خود ترجیح می دهند به جای عمل جراحی پایین آوردن لب از تزریق بوتاکس به عنوان یک روش درمانی بدون جراحی برای درمان لبخند لثه ای استفاده کنند. اما این روش برخلاف جراحی لیفت لثه یا جراحی پایین آوردن لب، کاملا موقتی است و باید هر چند ماه یکبار تکرار شود تا اثر آن باقی بماند.

لبخند لثه ای با چه چالش هایی همراه است؟

بروز لبخند لثه ای حتی از نوع خفیف در افراد  می تواند آنها را با چالش های گوناگونی همراه کند. در صورت بروز این عارضه با اولین چالشی که رو به رو هستید، از دست رفتن زیبایی چهره است. افرادی که با این عارضه مواجه هستند در مرحله اول زیبایی چهره خود را در زمان لبخند زدن و صحبت کردن از دست خواهند داد و دیگر احساس خوشایندی از این کار نخواهند داشت.

فردی که دچار این عارضه است رفته رفته اعتماد به نفس خود را از دست میدهد زیرا توانایی صحبت کردن در آن از بین می رود. این کار باعث می شود به مرور زمان منزوی و گوشه گیر شود. حتی در برخی موارد افسردگی خفیف مشاهده شده که می تواند زمینه ایجاد افسردگی شدید را هم فراهم کند. این ها تنها گوشه ای از چالش های بروز عارضه لبخند لثه ای است که باید حتما در صورت مشاهده به یک کلینیک دندانپزشکی معتبر مراجعه کنید.

لبخند لثه ای

 

هزینه اصلاح لبخند لثه ای

هزینه اصلاح لبخند لثه ای تا حدود زیادی به نوع روش جراحی یا بدون جراحی که برای ترمیم لثه یا دندان ها استفاده می شود، بستگی دارد. تجربه  و مهارت دندانپزشک نیز در هزینه اصلاح لبخند لثه ای موثر است.

به طور کلی هزینه ارتودنسی برای اصلاح لبخند لثه ای بیشتر از لیفت لثه با لیزر یا جراحی پایین آوردن لب است. باوجوداینکه تصور می شود روش بدون جراحی بوتاکس برای درمان لبخند لثه ای نسبت به سایر روش ها ارزانتر است اما با توجه به اینکه باید هر چند ماه یک بار تکرار شود، نسبت به روش های جراحی لیفت لثه که دائمی تر هستند، هزینه بیشتری را به بیمار تحمیل خواهد کرد.

برای اینکه بدانید لبخندتان تا چه اندازه می تواند زیباتر شود می توانید با دریافت یک جلسه مشاوره ی رایگان در کلینیک تخصصی دکتر شهاب محمدی خودتان را برای داشتن لبخندی درخشان آماده کنید.

مراقبت های پس از جراحی لبخند لثه ای

  • بعد از انجام هر نوع از جراحی های لثه از جمله لیفت لثه باید توجه داشته باشید که انجام مراقبت به بهبود شما و کاهش درد کمک بسیار زیادی می کند.
  • بهتراست به نکات زیر توجه داشته باشید تا پس از پایان دوره نقاهت بتوانید از زیبایی لبخند خود لذت ببرید.
  • فردای روز عمل جراحی را سعی کنید استراحت کنید و از انجام هر نوع کار استرس زایی بپرهیزید.
  • داروهای خود را طبق تجویز دندانپزشک به صورت دقیق مصرف کنید.
  • از مسکن های تجویز شده تنها به هنگام درد شدید استفاده کنید و از هرگونه خود درمانی بپرهیزید.
  • از خوردن غذاهای خیلی گرم و یا خیلی سرد بپرهیزید.
  • در روز های اول پس از عمل از غذاهای نرم و با دمای متعادل استفاده کنید.
  • از دهان شویه و مسواک زبر جهت تمیز کردن دندان در چند روز اول پس از عمل استفاده نکنید.
  • بعد از جراحی از دخانیات استفاده نکنید تا لثه های شما سریعتر بهبود یابند.
  • از انجام فعالیت های شدید بدنی و ورزش های سنگین اجتناب کنید.
  • میتوانید با استفاده از کمپرس آب یخ در دوره های متناوب هر یک ربع یک بار و هر بار به مدت پنج الی ده دقیقه استفاده کنید.
  • پس از گذشت سه الی چهار روز پس از عمل جراحی به دندانهای خود مسواک بزنید و همه ی نواحی به غیر از نواحی بخیه شده را کامل بشویید. توجه داشته باشید حین مسواک زدن به آرامی برس را بر روی دندان ها و لثه ی خود حرکت دهید. به آرامی و با احتیاط بسیار اقدام به تمیز کردن دندان هایتان کنید.
  • جهت معاینه لثه و دندان نهای خود پس از  جراحی لیفت لثه یا سایر روش ها، هر 6 ماه یکبار به دندان پزشک خود مراجعه کنید و خود را تحت چکاپ دائمی قرار دهید.
  • گاهی پس از عمل جراحی لثه، دهان و لثه ی شما ممکن است به تحریکات حرارتی واکنش شدیدی نشان دهند که جای نگرانی نیست و پس از مدتی به طور کامل برطرف می شود.

درمان لبخند لثه ای در بهترین کلینیک دندانپزشکی تهران

اگر به دنبال درمان هر چه سریعتر لبخند لثه ای هستید باید فورا به یک کلینیک دندان پزشکی معتبر مراجعه کنید تا با ارائه روش های مختلف درمان و انتخاب بهترین روش برای درمان لبخند لثه ای برای شما اقدام کند. انجام این کار نیاز به شناخت یک مجموعه کلینیک دندانپزشکی معتبر دارد. اگر دچار لبخند لثه ای شده اید لازم نیست نگران باشید زیرا کلینیک دندانپزشکی دکتر محمدی در کنار شما است.

شما می توانید از مراحل مشاوره تا درمان لبخند لثه ای را به کلینیک دندانپزشکی دکتر محمدی بسپارید تا به بهترین شکل ممکن این عارضه را درمان کنید. بد نیست بدانید شما حتی قبل از مراجعه به کلینیک نیز می توانید از طریق تماس با کارشناسان کلینیک دندانپزشکی دکتر محمدی، برای درمان لبخند لثه ای مشاوره های تلفنی دریافت کنید. این مشاوره تلفنی به صورت کاملا رایگان در اختیار شما قرار خواهد گرفت تا با آگاهی کامل اقدام به درمان لبخند لثه ای کنید.

به این مقاله امتیاز دهید

4.5 از 1 رأی

داستان های مشتریان ما

گالری لبخند

ایجاد یک لبخند زیبا می تواند اعتماد به نفس و ظاهر کلی افراد را افزایش دهد.

نظرات کاربران

س

سلام وقتتون بخیر من مشکل لبخند لثه ای دارم شما چه راه حلی پیشنهاد میدین؟

دکتر شهاب محمدی

سلام. با جراحی حل میشه

شماره موبایل شما جایی منتظر نمی شود و فقط برای پاسخگویی بهتر است