پودر استخوان، یک ماده ترمیمی است که در جراحیهای ایمپلنت دندانی مورداستفاده قرار میگیرد. پودر استخوان باعث اجرای درست و دقیق ایمپلنت دندان شده و باعث تقویت و ترمیم استخوان فک خواهد شد. مهمترین نقشی که پودر استخوان در اجرای ایمپلنت دندان ایفا میکند این است که ترمیم استخوان تحلیل رفته فک را انجام دهد تا ایمپلنت در بستری کاملاً محکم اجرا شود.
در روش های پیوند استخوان و معمولا جراحی های دهان و پریودنتال، از پودر معدنی استخوان برای تحریک رشد سلول های بنیادی در بدن استفاده می شود تا استخوان جدید در اطراف دندان تشکیل گردد.
پودر استخوان
پودر استخوان مادهای است که از آسیاب کردن استخوانهای حیوانات یا انسان به دست میآید. این پودر در زمینههای مختلف پزشکی، دندانپزشکی و تحقیقات علمی کاربرد دارد. در دندانپزشکی، پودر استخوان برای ترمیم نواحی آسیبدیده استخوان فک، مانند نواحی که دندان کشیده شده یا استخوان تحلیل رفته است، استفاده میشود. پودر استخوان به عنوان داربستی عمل میکند که سلولهای استخوانی جدید را به سمت خود جذب کرده و باعث ترمیم و بازسازی استخوان میشود. همچنین، در برخی از روشهای پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان، از پودر استخوان استفاده میشود. علاوه بر این، پودر استخوان در تحقیقات علمی برای مطالعه رشد و ترمیم استخوان و همچنین در تولید برخی از محصولات آرایشی و بهداشتی نیز کاربرد دارد.
انواع پودر استخوان: پودر استخوان به طور کلی به سه دسته اتوگرافت (گرفته شده از خود بیمار)، آلوگرافت (گرفته شده از اهداکننده انسانی) و زنوگرافت (گرفته شده از حیوانات) تقسیم میشود.
مزایای استفاده از پودر استخوان: تحریک رشد استخوان جدید، تسریع روند بهبودی، کاهش خطر عفونت و سازگاری با بافتهای بدن.
معایب استفاده از پودر استخوان: احتمال انتقال بیماری در برخی از انواع پودر استخوان، هزینه بالا و نیاز به جراحی.
قیمت پودر استخوان برای ایمپلنت
قیمت پودر استخوان برای ایمپلنت به عوامل مختلفی بستگی دارد که هر کدام از این عوامل می تواند هزینه مد نظر برای پودر استخوان برای ایمپلنت را دستخوش تغییرات بسیاری کند. از جمله این عوامل می توان به نوع پودر استخوان، میزان خرابی و تحلیل رفتگی استخوان فک، مقدار مورد نیاز و کیفیت پودر استخوان اشاره کرد. به طور میانگین هزینه پودر استخوان برای ایمپلنت 2.000.000 تومان (دو میلیون تومان) تا 20.000.000 تومان (بیست میلیون تومان) خواهد بود.
نحوه تزریق پودر استخوان در لثه
تزریق پودر استخوان در لثه در اکثر مواقع برای تقویت و بهبود استخوان و ایمپلنت مورداستفاده قرار میگیرد. تمامی فرایند تزریق پودر در لثه توسط دندانپزشک انجام خواهد شد. نحوه تزریق پودر استخوان در لثه به این شکل است که در مرحله اول آمادهسازیهایی چون ضدعفونی کردن پودر استخوان انجام میشود.
در مرحله بعدی جراح دسترسی به لثه برای تزریق پودر استخوان را انجام میدهد. برش زدن لثه در نزدیکی منطقه ایمپلنت یا قرارگیری استخوان در این مرحله انجام میشود. مرحله بعدی تزریق پودر استخوان در لثه و مرحله آخر نیز بستن و بازسازی لثه انجام خواهد شد.
مطالب مرتبط: قیمت ایمپلنت دندان
قیمت پودر استخوان برای ایمپلنت
قیمت پودر استخوان برای ایمپلنت به عوامل متعددی بستگی دارد. هر یک از این عوامل می تواند به طور مستقیم قیمت یا هزینه پودر استخوان برای ایمپلنت را دستخوش تغییرات بسیار زیادی کند. در ادامه به مهمترین عوامل خواهیم پرداخت و آنها را مورد بررسی قرار می دهیم.
برند
یکی از مهمترین موارد در قیمت این محصول برای ایمپلنت، برند آن است. برندهای مختلفی در بازار وجود دارند که هر کدام از آنها قیمت های گوناگونی خواهند داشت.
به این نکته توجه داشته باشید، برندهای معتبر و معروف اکثرا قیمت بالاتری را نسبت به سایر بندها خواهند داشت. البته برندهای معتبر کارایی بالاتری را نیز از خود نشان خواهند داد.
نوع پودر استخوان
دومین عامل موثر بر قیمت پودر استخوان برای ایمپلنت، نوع آن است. پودر استخوان طبیعی معمولا قیمت بالاتری نسبت به پودر استخوانهای مصنوعی و ترکیبی خواهد داشت. این پزشک شما است که با توجه به نوع نیاز شما بهترین گزینه را به شما معرفی خواهد کرد.
موقعیت جغرافیایی
موقعیت جغرافیایی نه تنها بر هزینه پودر استخوان برای ایمپلنت دندان تاثیرگذار خواهد بود، بلکه تمامی محصولات را درگیر می کند. شما برای خرید لباس نیز با توجه به مناطق مختلف قیمت های متفاوتی پرداخت می کنید. این عامل می تواند به طور مستقیم هزینه پودر استخوان برای ایمپلنت دندان را دستخوش تغییرات زیادی کند؟
به طور کلی، عوامل زیادی قیمت پودر استخوان برای ایمپلنت را دچار تغییرات می کند. توصیه ما به شما این است که بر اساس دستور متخصصین در این زمینه عمل کنید و این محصول را از مراکز معتبر و قابل تایید دندانپزشک خریداری نمایید.
آشنایی با انواع پودر استخوان
آیا می دانید از چه مواد یا پودری برای مواد پیوند استخوان استفاده می شود؟ در اغلب اوقات، مواد پیوند استخوان از بدن شما گرفته می شود، برای مثال از استخوان فک شما یا ناحیه دیگری از بدن.
با این حال، این تنها گزینه نیست. اهداکنندگان انسانی و حیوانی نیز می توانند مواد استخوانی مورد نیاز را تامین کنند. زمانی که پودر استخوان از منبع خارجی نشات می گیرد، شما دیگر نیازی به عمل جراحی اضافی ندارید. همین مسئله می تواند یک مزیت قابل توجه برای افرادی باشد که می خواهند روند ایمپلنت دندان برای آنها آسان تر یا کوتاه تر باشد.
گزینه های رایج مواد پیوند استخوان
برخی از گزینه های رایج مواد پیوند استخوان عبارتند از:
-
پودر استخوان آلوپلاست یا مصنوعی
آلوپلاست یک ماده مصنوعی است که از هیدروکسی آپاتیت ساخته شده است. این ماده سرطان زا یا التهابی نبوده و سازگاری خوبی با استخوان فک دارد. پس همین خصوصیات فوق العاده، آن را به یک انتخاب مطمئن تبدیل می کند.
-
اتوگرافت
اتوگرافت شامل پیوندهای استخوانی است که از یک قسمت از بدن خود بیمار گرفته شده و به فک پیوند زده می شود. نخستین انتخاب دندانپزشکان، معمولا پیوند استخوانی اتوگرافت یا اتوژن است، زیرا پیوند گرفته شده از بدن خود فرد، با بهترین نتایج همراه است.
-
پودر استخوان آلوگرافت
پودر استخوان آلوگرافت از بدن فرد دیگر و معمولا از بانک استخوان تأمین می شود. آلوگرافت گزینه مناسبی برای آن دسته از افرادی است که مایل به انجام جراحی برای استخراج پیوند از بدن خود نداشته با اینکه به مقدار زیادی استخوان نیاز دارند.
-
مواد پیوند استخوان زنوگرافت
زنوگرافت نوعی پیوند استخوان از موجودات دیگر و عمدتا گاو است. جالب است بدانید که ساختار مولکولی استخوان در همه موجودات یکسان بوده و در نتیجه می توان از این منابع برای پیوند استخوان لازم در ایمپلنت دندان نتایج قابل قبولی به دست آورد.
مطالب مرتبط: مراحل ایمپلنت دندان
بهترین پودر استخوان برای ایمپلنت دندان
تا این بخش از مطلب قطعا متوجه شده اید که پودر استخوان و تأثیر آن در ایمپلنت دندان چیست. با انواع پودر استخوان نیز آشنا شدید اما نمی توان گفت که بهترین ماده پیوند استخوان کدام است. به عبارتی، چندین گزینه خوب وجود دارند که بسته به شرایط خاص شما می توان آنها را انتخاب کرد.
تحقیقات نشان داده اند که پودر استخوان آلوگرافت با بهترین نتایج در رابطه با پیوند استخوان فک همراه بوده اند. برای همین، این نوع مواد به طور گسترده در دندانپزشکی مورد استفاده قرار می گیرند، اما مانند سایر انواع مواد پیوند استخوان، می توانند دارای معایبی باشند، از جمله واکنش خود ایمنی یا رد پیوند.
پس اگر می خواهید بدانید که کدام پودر استخوان مناسب ایمپلنت دندان شما است، بهتر است زمانی را برای صحبت با دندانپزشک خود اختصاص دهید.
کاربردهای پودر استخوان در دندانپزشکی
کاربردهای پودر استخوان در دندانپزشکی بسیار زیاد است، از جمله این کاربردها می توان به تقویت استخوان فک برای کاشت ایمپلنت، بازسازی استخوان فک تحلیل رفته و پر کردن حفرههای ناشی از کشیدن دندان اشاره کرد. در ادامه هر یک از این کاربردهای پودر استخوان را مورد بررسی قرار می دهیم. با ما همراه باشید.
تقویت استخوان فک برای کاشت ایمپلنت
در صورتی که تراکم استخوان فک برای کاشت ایمپلنت کافی نباشد، میتوان از پودر استخوان برای تقویت استخوان و ایجاد پایهای مناسب برای ایمپلنت استفاده کرد.
بازسازی استخوان فک تحلیل رفته
تحلیل استخوان فک میتواند ناشی از بیماریهای لثه، عفونت، آسیب یا سایر عوامل باشد. پودر استخوان میتواند برای پر کردن حفرههای ناشی از تحلیل استخوان و بازسازی حجم از دست رفته استخوان فک استفاده شود.
پر کردن حفرههای ناشی از کشیدن دندان
پس از کشیدن دندان، ممکن است در محل استخوان فک حفرهای ایجاد شود. پودر استخوان میتواند برای پر کردن این حفره و حفظ ساختار استخوان فک استفاده شود.
مزایای استفاده از پودر استخوان
- تقویت و بازسازی استخوان فک
- افزایش احتمال موفقیت کاشت ایمپلنت
- بهبود زیبایی و عملکرد دهان و دندان
- کاهش زمان بهبودی
معایب استفاده از پودر استخوان
- احتمال واکنشهای آلرژیک و رد پیوند
- نیاز به جراحی در برخی موارد
- هزینه نسبتاً بالا
نتیجه گیری
از دست دادن استخوان فک برای سلامت دهان و دندان شما مضر بوده و می تواند مشکلاتی نظیر لق شدن و از دست دادن دندان را سبب شود.
اگر شما نیز دچار این مشکل شده اید، ایمپلنت دندان می تواند سلامت دهان، عملکرد و کیفیت کلی زندگیتان را تا حد زیادی بازگرداند. اما برای ایمپلنت ممکن است نیاز به پیوند استخوان داشته باشد و تنها راه برای دانستن این موضوع، مراجعه به دندانپزشک و مشاوره با او می باشد.
کلینیک دندانپزشکی دکتر شهاب محمدی ، یکی از شناخته شده ترین مراکز در زمینه ترمیم های زیبایی، به ویژه ایمپلنت دندان است.
شما می توانید همین امروز با دریافت مشاوره رایگان از دکتر شهاب محمدی، برنامه ریزی خود را در خصوص ایمپلنت دندان و اینکه آیا به پیوند استخوان نیاز دارید یا خیر، آغاز کنید و به لبخندی که همیشه آرزو داشتید دست یابید.
سوالات متداول
1. آیا استفاده از پودر استخوان برای همه افراد مناسب است؟
خیر، استفاده از پودر استخوان برای همه افراد مناسب نیست. افرادی که به بیماریهای خاص مانند ایدز یا هپاتیت مبتلا هستند، یا افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، ممکن است کاندیدای مناسبی برای استفاده از پودر استخوان نباشند.
2. آیا استفاده از پودر استخوان دردناک است؟
در صورت استفاده از اتوگرافت، که نیاز به جراحی برای برداشت استخوان از بدن بیمار دارد، ممکن است درد و ناراحتی بعد از عمل وجود داشته باشد. با این حال، درد معمولاً با داروهای مسکن قابل کنترل است.
3. دوره نقاهت بعد از استفاده از پودر استخوان چقدر است؟
دوره نقاهت بعد از استفاده از پودر استخوان به نوع پودر استخوان و روش استفاده از آن بستگی دارد. به طور کلی، دوره نقاهت چند هفته تا چند ماه طول میکشد.
4. هزینه استفاده از پودر استخوان چقدر است؟
هزینه استفاده از پودر استخوان به نوع پودر استخوان، روش استفاده از آن و دستمزد دندانپزشک بستگی دارد.
5. آیا استفاده از پودر استخوان تحت پوشش بیمه است؟
پوشش بیمه برای استفاده از پودر استخوان به نوع بیمه و شرایط هر بیمار بستگی دارد.
سلام من یک هفته هست که کل فک بالا وپایین روایمپلنت کردم ۷ تا بالا ۷ تا پایین همراه با پودر استخوان وجراحی سینوس بعد از اینکه بخییه ها رو زدن گفتن انتی بیوتیک هم برای ۶ روز مصرف کن از همون روز اول یه سفیدی هایی روی لثه هام هست وبعضی ایمپلنت ها اصلا مشخص نیست این سفیدی همون پودر استخوان هست یا عفونته ممنون ازپاسخ گوییتون