عواقب دیر انجام دادن ایمپلنت دندان چیست؟ از جمله عواقب دیر انجام دادن ایمپلنت دندان می توان به عفونت لثه، حساسیت دندان، بد صحبت کردن، مشکلات جویدن و تکلم، برهم خوردن زیبایی صورت، بالا رفتن هزینه ترمیم، بوی بدن دهان و نابودی سایر دندان ها اشاره کرد.
دیر گذاشتن روکش ایمپلنت
عواقب دیر گذاشتن روکش ایمپلنت بسیار زیاد خواهد بود. دیر گذاشتن روکش ایمپلنت میتواند عواقب جدی برای سلامت دهان و دندان شما داشته باشد. تخریب استخوان فک یکی از این عواقب است. ایمپلنت برای استحکام خود به استخوان فک متصل میشود. بدون روکش، فشار جویدن به صورت مستقیم روی ایمپلنت وارد میشود و میتواند باعث تحلیل رفتن استخوان فک شود.
جابجایی دندانهای مجاور را فراموش نکنید. دندانهای اطراف دندان از دست رفته ممکن است به سمت فضای خالی حرکت کنند و باعث بهمریختگی دندانها شوند. بدون روکش، فضای بین ایمپلنت دندان و لثه میتواند محل تجمع باکتریها و ایجاد عفونت لثه شود.
گزینه آخری از عواقب دیر گذاشتن روکش ایمپلنت است که می توان به آن اشاره کرد. نبود روکش میتواند باعث مشکلات در جویدن غذا و همچنین اختلال در گفتار شود.
عورض جانبی دیر گذاشتن روکش ایمپلنت
عوارض جانبی دیرگذاشتن روکش ایمپلنت دندان به شرح زیر است:
جابجایی سایر دندان ها
جابجایی سایر دندان ها زمانی که یک یا چند دندان خود را از دست می دهید و جای آنها در دهان شما خالی می ماند یکی از عوارض جانبی بلند مدت کشیدن دندان است. جای خالی دندان موجب می شود؛ دندانهای مجاور پشتیبانی و حمایت آن دندان را از دست بدهند و به این ترتیب به تدریج شروع به کج شدن، جابجا شدن و حتی افتادن کنند.
مشکل در جویدن
از دست دادن دندان می تواند اثرات مخربی روی سلامت کلی شما داشته باشد. از دست دادن دندان و جایگزین نکردن آن می تواند دردناک باشد و جویدن و گاز زدن غذاها مخصوصا غذاهایی که غنی از ویتامین و فیبر هستند مانند میوه ها و سبزیجات را با مشکل مواجه کند.
احساس درد هنگام جویدن غذاهای سفت موجب می شود که بیمار از خوردن آنها خودداری کرده و نتواند از یک زندگی عادی بهره مند باشد. از طرفی خودداری از خوردن این غذاها سلامتی انسان را به خطر انداخته و مشکلات گوارشی ایجاد می کند.
تراز نبودن دندان ها
در صورت جایگزین نکردن دندان از دست رفته، دندانهای آسیا از عقب شروع به جلو آمدن می کنند چون جای خالی دندان نمی تواند از آنها پشتیبانی کند. به این ترتیب گاز زدن و جویدن غذا ها با دندان های کرسی نیز دچار مشکل می شود و در نتیجه دندان ها از تراز خود خارج شده و حتی ممکن است منجر به از دست دادن تعداد بیشتری از دندانها شوند.
عفونت لثه
جای خالی دندان می تواند موجب عفونت لثه شود چون این جای خالی، مکان مناسبی برای گیر انداختن باکتری و رشد کردن آن است. عفونت لثه در نهایت می تواند منجر به از دست دادن سایر دندانها شود.
تغییر ساختار چهره
هرچه تعداد بیشتری از دندانها را کشیده باشید؛ ساختار دهان شما نیز سریعتر تغییر میکند و چهره شما چروکیده شده و فرم لبها نیز از حالت طبیعی خود خارج شده و به سمت لثه ها کشیده می شود. اما هنوز هم عوارض جانبی از دست دادن دندان تمام نشده است.
درد مزمن ناشی از عدم تراز دندان ها
تحلیل لثه که از عوارض جایگزین نکردن دندان است می تواند روی سایر دندانها نیز تاثیر بگذارد. سایر دندان ها معمولاً شروع به جابجا شدن میکنند و جای خالی بین آنها موجب می شود که دندان ها از محل خود خارج شده، ریشه ها نسبت به ایجاد عفونت حساس شوند و دندانهای سالم دیگر نیز در خطر شکستن، ترک خوردن یا کج شدن قرار بگیرند.
درد ایجاد شده از عدم تراز دندان ها ممکن است در صورت سر گردن و حتی کمر نیز ادامه پیدا کند. همچنین درد مزمن موجب سردرد های میگرنی می شود.
تحلیل استخوان
استخوانی که اطراف دندان از دست رفته را گرفته است به تدریج در طول زمان به سبب فقدان ساپورت مناسب شروع به تحلیل رفتن می کند. استخوان فک در حقیقت توسط لثه هایی که از طریق ریشه های دندان ها با استخوان مرتبط هستند؛ تقویت میشود.
زمانی که یک یا چند دندان خود را از دست می دهید استخوان اطراف آن ناحیه به سرعت شروع به تحلیل رفتن میکند حدوداً سال اول پس از کشیدن دندان، ۲۵ درصد از پهنای استخوان فک که ریشه دندان در آن وجود ندارد؛ تحلیل می رود و در حدود ۴ میلی متر از ارتفاع آن نیز کاهش می یابد
غیر قابل جایگزین شدن
همینطور که استخوان اطراف ناحیه ای که دندان خود را از دست دادید شروع به تحلیل رفتن میکند جایگزین شدن دندان با ایمپلنت های دندانی نیز در استخوان فک بسیار مشکل تر می شوند. در حالی که ایمپلنت های دندانی یکی از روش های فوق العاده برای جایگزین شدن دندان طبیعی از دست رفته است.
اما کاشت ایمپلنت نیاز به ساختار استخوانی سالم و با تراکم کافی دارد تا ایمپلنت بتواند به درستی به استخوان فک جوش بخورد. بنابراین در صورتیکه پس از گذشت چندین سال از کشیدن دندان، استخوان فک در جای خالی دندانتان تحلیل رفته باشد؛ بدون انجام عمل پیوند استخوان، امکان انجام ایمپلنت وجود نخواهد داشت.