مشاوره با دکتر محمدی (دندان پزشک)
+ بیمار : سلام آقای دکتر من در مورد گذاشتن ایمپلنت دندان سرگردانم. آیا من باید برای عمل جراحی آنتی بیوتیک مصرف کنم؟
+ دکتر محمدی : از شما متشکریم که این موضوع بسیار مهم را مورد بحث قرار داده اید. امروزه برآورد شده است که ۲۰ تا ۳۰ درصد ایرانی ها دارای یک یا چند دندان خراب هستند و با افزایش محبوبیت ایمپلنت دندانی، بسیاری ممکن است این سوال را بپرسند.
ایمپلنت های دندانی چیست؟
ایمپلنت دندانی یک ریشه دندانی مصنوعی است که به فک وارد شده و تاج، پل یا پروتز دندان مصنوعى به آن متصل می شود. ایمپلنت دندانی با استخوان در فرآیند پیوند استخوانی osseo-integration یا ("osseo"=استخوان ا "integrate"= ادغام) جوش می خورد. گاهی اوقات عمل های جانبی نیز لازم است مانند پیوند بافت لثه برای افزایش موفقیت قرار دادن ایمپلنت دندان، و در همه این موارد، ممکن است از آنتی بیوتیک برای تضمین بهبودی استفاده شود. (ایمپلنت دندان چیست؟)
علاوه بر این، دهان دارای گونه های مختلف باکتریایی است که قادر به ایجاد عفونت هستند. بسیاری از عمل های تهاجمی دندانپزشکی ، از جمله جراحی ایمپلنت دندان، می توانند باکتری ها را وارد جریان خون کنند. در برخی افراد دارای خطر بالا به بیماری، پیش درمانی با آنتی بیوتیک ها قبل از جراحی می تواند باکتری ها را از رسیدن به مناطق خطرناک بدن باز دارد.
اکثر مردم به این دسته تعلق ندارند، اما اگر شما چنین هستید (بر اساس سابقه پزشکی خود) موضوع را با پزشک در کلینیک دندانپزشکی در میان بگذارید. فرض کنید، شما یک فرد کم خطر است که دارای یک ایمپلنت دندان معمولی هستید. اگر چه ایمپلنت دندان معمولا میزان بقای بالایی دارند (بیش از 90 درصد)، بعضی از آنها ممکن است به علت آلودگی باکتری های محلی از بین بروند. درمان عفونت هایی که بلافاصله پس از قرارگیری ایمپلنت دندان رخ می دهند بسیار دشوار است و تقریبا همه ایمپلنت های آلوده باید برداشته شوند.
گزینه های در معرض عفونت (بعد از عمل ایمپلنت دندان)
به خصوص، سالمندان با سیستم ایمنی ضعیف یا سایر مشکلات جدی بهداشتی، افراد سیگاری، دیابتی و افرادی که ممکن است کم وزن باشند یا اضافه وزن داشته باشند در معرض خطر ابتلا به عفونت هستند.
انجمن دندانپزشکی آمریکایی (ADA) و انجمن قلب آمریکا (AHA) توصیه می کنند از آنتی بیوتیک های پیشگیرانه برای بیماران خاص با خطر ابتلا به عفونت استفاده کنند. این بیماران شامل افراد زیر است: افراد دارای دریچه قلب مصنوعی سابقه اندوکاردیت عفونی ("endo " داخل پوشش، " card " - قلب، "Itis" - التهاب)، پیوند قلب و برخی بیماریهای مادرزادی قلبی.
پیش از این آنتی بیوتیک ها برای افراد دارای مفاصل مصنوعی نیز توصیه می شدند اما اخیرا ADA همراه با آکادمی جراحی ارتوپدی آمریکا (AAOS) نتیجه گرفته است که آنتی بیوتیک های پیشگیرانه دیگر برای تمام مفاصل پروتز لازم نیست. با این حال، برخی از جراحان ارتوپدی توصیه می کنند آنتی بیوتیک های پیشگیرانه برای بیماران با مفاصل مصنوعی تا دو سال پس از جراحی استفاده شوند.
مشاوره رایگان ایمپلنت دندان در تهران
مطالب مرتبط: مراحل ایمپلنت دندان
توصیه های پس از ایمپلنت (یافته های مبتنی بر شواهد)
به طور کلی هنوز بر سر این مسئله بحث است که آیا افراد سالم، افراد کم خطر و افراد دارای خطر متوسط، باید برای جراحی ایمپلنت دندان از آنتی بیوتیک استفاده کنند یا نه. نگرانی ها در این مورد عبارتند از: شامل عوارض جانبی است که از اسهال تا واکنش های آلرژیک و افزایش احتمال ظهور باکتری مقاوم در برابر آنتی بیوتیک ها.
بررسی اخیر مرکز تحقیقات آزمایشات کنترل شده کوچران، که تجزیه و تحلیل آماری روی مطالعات متعدد در مورد افراد کم خطر انجام داده، نشان داد که استفاده از آنتی بیوتیک های خوراکی قبل از می تواند مفید باشد. گزارش شده است که 2 گرم آموکسی سیلین در یک ساعت قبل از جراحی ممکن است باعث کاهش شکست ایمپلنت در شرایط عادی شود (بدون هیچ عوارض جانبی قابل توجه).
متخصصان همچنین تصریح کرده اند که دادن آنتی بیوتیک به 25 نفر، از شکست ایمپلنت زود هنگام در یک فرد جلوگیری می کند. آنها هیچ شواهدی در مورد مزایای استفاده از آنتی بیوتیک ها پس از جراحی پیدا نکردند و بررسی نکرده اند که کدام آنتی بیوتیک ها بهتر هستند.
مراقب های بعد از عمل ایمپلنت (با توجه به نیاز فردی و تصمیم دندانپزشک)
مزایای آنتی بیوتیک ها برای عمل جراحی ایمپلنت دندانی، موردی است و به نیاز افراد بستگی دارد. مهم است که در مورد سابقه پزشکی خود( هر گونه شرایط پزشکی، هر نوع داروئی که مصرف می کنید، داروهای تجویزی و غیر تجویزی ، و مکمل ها). با جراح ایمپلنت ، صحبت کنید.
جراح ایمپلنت شما با توجه به معیارهای فوق، و تجربه بالینی و ترجیحات بالینی خود، نظرش را اعلام می کند. پس از آن شما قادر به تصمیم گیری آگاهانه در مورد استفاده از آنتی بیوتیک ها برای بهبود و موفقیت ایمپلنت دندان خود هستید.
مطالب مرتبط: قیمت ایمپلنت دندان
سلام .من نمیتونم آنتی بیوتیک مصرف کنم .پس نمیتونم ایمپلنت انجام بدم ؟