جراحی لیفت سینوس یک روش درمانی است که دندانپزشک شما ممکن است برای ایمپلنت دندان و زمانی که استخوان فک کافی برای ایمن سازی ایمپلنت وجود ندارد توصیه نماید. نام های دیگر این روش عبارتند از پیوند سینوس یا sinus augmentation. انواع مختلفی از متخصصین دندانپزشکی از جمله جراحان دهان یا پریودنتیست ها ممکن است این جراحی را انجام دهند. آنها با تکنیک های مختلفی اقدام به این جراحی می نمایند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این روش و چگونگی کمک به ایمن سازی ایمپلنت های دندانی تا پایان مقاله با ما بمانید.
دلیل نیاز به جراحی سینوس لیفت چیست؟
جراحی سینوس لیفت یا بالا بردن سینوس به افزایش یا بلند شدن سینوس فک بالا و به منظور ایجاد فضای بیشتر گفته می شود. سینوسهای ماگزیلری (maxillary sinuses) یا فک بالا حفره هایی پر از هوا هستند که درست در بالای دندان های آسیای بزرگ و کوچک یا فک بالا قرار دارند. با سینوس لیفت و پیوند استخوان، استخوان بیشتری برای قرار دادن ایمپلنت به وجود می آید.
در صورتی که استخوان فک فوقانی به اندازه کافی وجود نداشته باشد، ایمپلنت نمی تواند لنگر مناسبی داشته باشد و در واقع شما نمی توانید کارهایی از قبیل جویدن را به خوبی انجام دهید. در صورت عدم استخوان کافی ایمپلنت به درستی ایمن نخواهد شد و می تواند از کار بیفتد. برخی از دلایلی که ممکن است به از دست دادن استخوان در فک منجر شود عبارتند از:
- نقائص هنگام تولد
- سرطان
- تغییرات طبیعی، جایی که حفره های سینوس شما بسیار بزرگ است و یا استخوان فک بسیار نازک
- بیماری پریودنتال
همچنین استخوان فک می تواند در آستانه تحلیل قرار داشته باشد. به عبارتی اگر از دست دادن دندان را تجربه کرده باشید، ممکن است با گذشت زمان، استخوان فک شما لاغر شود. طبق بنیاد توانبخشی دهانی، اگر در قسمت پشتی فک خود کمتر از 4 تا 6 میلی متر ارتفاع استخوان دارید، جراحی سینوس لیفت برای شما توصیه می شود.
مطالب مرتبط: ایمپلنت دیجیتال
آماده سازی
انجام ایمپلنت دندان می تواند یک فرآیند چند مرحله ای باشد و برای کسانی که نیاز به جراحی سینوس لیفت دارند، این مرحله می تواند اولین گام برای آنها باشد. روش ایمپلنت دندان معمولا به شرح زیر است:
- در طی یک مشاوره اولیه، شما و دندانپزشک خود در مورد اهداف ایمپلنت دندان با یکدیگر صحبت خواهید کرد.
- دندانپزشک دندان ها، دهان و لثه های شما را معاینه خواهد کرد.
- برای اطمینان از سلامت استخوان فک و سایر ساختارهای مهم جمجمه، شما تحت بررسی های تصویربرداری مانند اشعه ایکس یا اسکن توموگرافی قرار خواهید گرفت.
- در صورت نیاز برای به ایمن سازی ایمپلنت تحت جراحی سینوس لیفت قرار خواهید گرفت.
- دندانپزشک هولدر ایمپلنت دندان تحت عنوان اباتمنت را قرار می دهد.
- در این مرحله ایمپلنت دندان انجام می شود.
به طور کلی مدت زمان هر مرحله از این فرآیند عمدتا به سلامت کلی دهان و دندان های شما بستگی دارد. همچنین از آنجایی که ایمپلنت دندان یک روش درمانی گران قیمت است، پس مهم است که تمام وقت لازم را برای اطمینان از بهترین نتیجه صرف نمایید.
روش جراحی سینوس لیفت
چندین روش مختلف برای جراحی لیفت سینوس وجود دارد. به طور کلی روش ایده آل برای شما ممکن است به میزان استخوان موجود در فک، نوع پیوند استخوان و روش بالقوه برای جایگذاری ایمپلنت دندان در زمان بعدی بستگی داشته باشد.
برخی از مراحل اساسی این جراحی عبارتند از:
- استفاده از داروهای آرامبخش خوراکی یا وریدی و یا بی حس نمودن محل با بی حسی موضعی
- برش قسمت پشتی بافت لثه برای اینکه استخوان در معرض دید قرار گیرد.
- در این مرحله، جراح با نظارت دقیق غشاء سینوس، ناحیه کوچکی از استخوان را برش می زند.
- اکنون جراح قسمت بریده شده استخوان را به داخل حفره سینوس بالا برده و لیفت غشاء را انجام می دهد.
- جراح از مواد پیوند استخوان در ناحیه ای که جدیدا لیفت شده است استفاده خواهد کرد. در واقع این استخوان می تواند از ناحیه دیگری در بدن شما گرفته شود و یا از مواد استخوانی مصنوعی باشد. در واقع دندانپزشک شما در مورد بهترین گزینه پیش از جراحی با شما صحبت خواهد کرد.
- در انتها او برای اینکه برش های لثه را ببندد از بخیه بهره می گیرد.
- پس از جراحی، دندانپزشک به شما دستورالعمل هایی را خواهد داد تا هر چه سریع تر بهبود یابید.
مطالب مرتبط: ایمپلنت یک روزه
دوره ریکاوری پس از جراحی سینوس لیفت
برخی از رایج ترین عوارض جانبی پس از سینوس لیفت، تورم و خونریزی است. این ناراحتی معمولا بیشتر از چند روز نبوده و شما می توانید طبق دستور دندانپزشک خود به فعالیت های روزمره خود برگردید.
شایع ترین نگرانی در مورد جراحی سینوس لیفت، سوراخ شدن غشاء Schneiderian است. این غشاء خطوط حفره سینوس فک بالا را تنظیم کرده و سوراخ شدن آن می تواند خطر ابتلا به سینوزیت مزمن و عفونت سینوس را افزایش دهد.
اگر این امر در جین جراحی رخ دهد، دندانپزشک سعی می کند غشاء را ترمیم کرده و یا عمل جراحی را متوقف سازد.
برای یک جراحی بدون عارضه، دندانپزشک احتمالا دستورالعمل های ریکاوری را به شرح زیر ارائه خواهد داد:
- برای جلوگیری از عفونت و طبق دستور پزشک، آنتی بیوتیک مصرف کنید.
- از عطسه شدید خودداری کنید زیرا این امر می تواند در قرارگیری مواد پیوند استخوان تأثیر بگذارد.
- برای مدت زمان مشخصی باید از مسواک زدن خودداری نمایید تا از خونریزی جلوگیری شود.
- برای تسکین ناراحتی می توانید از مسکن است8اده نمایید.
- از نوشیدن با نی که می تواند باعث جدا شدن لخته های خون شود خودداری نمایید.
- استعمال دخانیات می تواند زمان بهبودی شما را به تأخیر بیندازد.
- معمولا حدود یک هفته زمان می برد تا پس از جراحی سینوس لیفت به فعالیت های روزمره خود بازگردید. اگر شما دردی را تجربه کردید که کنترل آن دشوار است در اسرع وقت با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
در صورتی که پس از جراحی، تورم یا درد بعد از عمل بدتر شد و یا خونریزی قطع نشد، همچنین علائمی چون عفونت، تب، تورم یا بوی بد از ناحیه جراحی را احساس نمودید، حتما در اسرع وقت با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
هزینه جراحی سینوس لیفت
هزینه های جراحی سینوس لیفت بر اساس موارد زیر متغیر است:
- مواد پیوند استخوان مورد نیاز
- هزینه های جراحی
- پیچیدگی روش
- موقعیت جغرافیایی
- هزینه های خود دندانپزشک یا جراح
سخن آخر درباره جراحی سینوس لیفت
جراحی سینوس لیفت به منظور آماده سازی زمینه برای ایمپلنت دندان انجام می شود. این روش می تواند یک لنگر قوی از استخوان را برای کاشت دندان ارائه دهد و احتمال موفقیت ایمپلنت را تا حد زیادی افزایش دهد. نکته مهم این است که یک دندانپزشک با تجربه و با مهارت باید از سلامت استخوان فک شما قبل از ایمپلنت اطمینان حاصل نموده و پس از درمان توصیه های لازم را ارائه نماید. ما به شما کلینیک دندانپزشکی دکتر محمدی را پیشنهاد می نماییم.