زمان مناسب برای کشیدن بخیه در ایمپلنت دندانی به عوامل مختلفی بستگی دارد. ازجمله این عوامل میتوان به نوع بخیه استفادهشده، محل قرارگیری ایمپلنت، سن بیمار، شرایط جسمانی، نوع لثه و بافت استخوان اشاره کرد. دندانپزشک با توجه به ارزیابی وضعیت جراحی و ترمیم، تصمیم به کشیدن بخیه خواهد کرد.
بخیه ایمپلنت 7 الی 10 روز پس از جراحی کشیده میشود. مراقبت از بخیههای ایمپلنت بسیار مهم است تا فرآیند بهبود و ترمیم در محل جراحی بهدرستی انجام شود.
بهداشت دهان بهطور منظم و صحیح، رعایت توصیههای پزشک بهصورت کامل، مصرف داروهای ضدالتهاب و ضد درد، اجتناب از فشار و ضربه، تغذیه مناسب و عدم استعمال دخانیات نکات جزء روشهای مراقبت از بخیه ایمپلنت دندان هستند که میتوانید از آنها استفاده کنید.
باز شدن بخیه ایمپلنت
دلایل مختلفی برای باز شدن بخیه ایمپلنت وجود دارد. ازجمله عواملی که میتواند باعث باز شدن بخیه ایمپلنت دندان شود، میتوان به موارد مهمی چون: به فشار بیشازاندازه بر روی ایمپلنت دندانی، عفونت و تحلیل لثه، ضربه، کشیدگی، عدم مراقبت و بهداشت مناسب، خوردن غذاهای سخت و خشک، فعالیت بدنی سنگین و استفاده نادرست از داروها اشاره کرد.
زمان کشیدن بخیه ایمپلنت
بهترین زمان کشیدن بخیه ایمپلنت 7 الی 10 روز بعد از اتمام مراحل ایمپلنت خواهد بود. نخ بخیههای ایمپلنت به رنگ سیاه هستند که بعد از مدت گفتهشده توسط دندانپزشک کشیده میشود.
سفیدی روی بخیه دندان
سفیدی روی بخیه دندان عوامل مختلفی خواهد داشت که مهمترین آن عفونت است. از دیگر مواردی که میتوان از آنها بهعنوان سفیدی روی بخیه دندان نام برد:
- عفونت
- التهاب
- تحلیل لثه
- باقی ماندن تکههای دندان
- از بین رفتن رنگ لثه براثر خونریزی
- حذف پلاک و لکهها
- لخته خون
- تجمع بافت مرده
مدتزمان جوش خوردن بخیه لثه
مدتزمان جوش خوردن بخیه لثه بین 7 تا 14 روز خواهد بود. البته این زمان با توجه به نوع جراحی، سن فرد، سیستم ایمنی و سلامتش برای هر بیماری متفاوت خواهد بود.
بخیه ایمپلنت چند روز طول میکشد
بعد از 7 الی 10 روز میتوانید بخیه ایمپلنت را بکشید. در برخی از مواقع این زمان به 7 الی 14 روز نیز با توجه به عوامل مختلف خواهد رسید.
بخیه ایمپلنت بعد از چند روز باید کشیده شود؟
بخیه ایمپلنت بعد از 7 الی 10 روز باید کشیده شود. مدتزمان لازم برای جوش خوردن بخیه ایمپلنت نسبت به بخیههای معمولی در سایر نقاط بدن انسان بیشتر خواهد بود.
شل شدن بخیه ایمپلنت
عدم رعایت دستورات دندانپزشک مانند تمیزی و بررسی منظم دهان، عدم استفاده از ضدعفونیکنندهها، عدم مصرف داروهای تجویزشده توسط پزشک و مصرف نامنظم آنها، مصرف مواد تحریککننده مثل سیگار، استرس، تغذیه نامناسب، مشکلات قبلی، عفونت در لثه و استخوان باعث شل شدن بخیه ایمپلنت میشوند.
زمان افتادن گره بخیه جذبی
گره بخیه جذبی 14 الی 28 روز (2 هفته الی 4 هفته) بعد از عمل جراحی جذب لثه شده و یا از لثه جدا میشود.
گوشت اضافه لثه دندان مصنوعی
گوشت اضافه لثه در اطراف دندانهای مصنوعی دلایل مختلفی خواهد داشت. اندازه و شکل نامناسب دندان مصنوعی، فضای خالی بین دندان مصنوعی و لثه، التهاب و عفونت لثه، تراکم بخیهها، تجمع پلاک و رسوبات دندانی، نظافت نامناسب دهان، استفاده نادرست از مسواک و نخ دندان میتواند باعث گوشت اضافه لثه دندان مصنوعی شود.
بهترین راهکار برای رهایی از گوشت اضافه لثه در اطراف لثه مصنوعی مشورت با دندانپزشک متخصص است.
زود جوش خوردن ایمپلنت
برای زود جوش خوردن ایمپلنت دندان باید مراقبتهای لازم بهداشتی انجام شود. در کنار مراقبتهای لازم بهداشتی شما باید کارهایی را انجام ندهید تا زود جوش خوردن ایمپلنت به بهترین شکل اتفاق بیفتد. عوامل مهم به شرح زیر میباشد:
- استفاده منظم آنتیبیوتیکهای تجویزشده توسط دندانپزشک
- استفاده از دهانشویه برای کاهش التهاب و آلودگی دردهان
- رعایت بهداشت دهان و دندان مانند مسواک زدن
- عدم استفاده از مواد تحریککننده و مخدر مانند سیگار، قلیان و سایر گزینهها
- مصرف نکردن مشروبات الکلی
- نخوردن غذای سخت
- مراجعه منظم به دندانپزشک جهت معاینات
چند روز بعد از ایمپلنت بخیهها را بکشیم؟
بعد از 10 تا 14 روز بخیه ایمپلنتها باید کشیده شود.
کشیدن بخیه ایمپلنت
کشیدن بخیه ایمپلنت دو نکته بسیار مهم دارد که باید آن را به درستی رعایت کنید. نکته اول انتخاب دندانپزشک است. برای اطمینان از انجام صحیح فرآیند کشیدن بخیه، به یک دندانپزشک متخصص و با تجربه مراجعه کنید. دکتر شهاب محمدی می تواند در این مواقع گزینه مناسبی باشد.
نکته دوم هزینه کشیدن بخیه ایمپلنت دندان است. هزینه کشیدن بخیه به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله این عوامل می توان به نوع بخیه، تعداد بخیهها و تعرفه دندانپزشک اشاره کرد.
کشیدن بخیه دندان در خانه
برای کشیدن بخیه دندان در خانه باید مراحل زیر را بهصورت مرحلهبهمرحله اجرا کنید.
- با استفاده از موچین گره بالا بخیه را از گره پایین جدا کنید
- بهآرامی گره بخیه را به سمت بالا هل دهید
- حال نوبت این است که با قیچی بخیه موردنظر را ببرید
- بعد از بریدن بخیه را بهآرامی از پوست جدا کنید
- به همین صورت بخیه را بهآرامی از لثه جدا کنید تا تمامی بخیهها از لثه جدا شوند
بهترین روش ها برای مراقبت از بخیه بعد از اجرای ایمپلنت
بخیه زدن روی بافت های نرم به منظور پایدار شدن و کمک به بهبود آنها، برای بیماران کاملا آشناست. نیاز به بخیه زدن پس از عمل جراحی کاشت ایمپلنت دندان کاملاً طبیعی است و بیماران باید به منظور حفظ و نگهداری بخیه ها تا جوش خوردن بافت موارد زیر را رعایت کنند:
• مصرف آنتی بیوتیک
پس از کاشت ایمپلنت دندان باید آنتی بیوتیک مصرف کنید. آنتی بیوتیک ها برای جلوگیری از ایجاد عفونت اطراف بخیه ها روی لثه و پایه ایمپلنت که در استخوان فک کار گذاشته شده مورد استفاده قرار می گیرد. دوز تجویز شده توسط دندانپزشک حتماً باید تا انتها به طور کامل مصرف شود. در صورتی که به دارو واکنش نشان دادید و پوست شما دچار سوزش و خارش شد؛ مصرف آن را قطع کرده و با پزشک خود مشورت کنید.
• مسواک زدن بخیه ها
بهداشت دهان و دندان بعد از عمل جراحی کاشت ایمپلنت بسیار مهم است. حدودا بعد از ۲۴ پس از ایمپلنت دندان می توانید دندان های تان را مسواک کنید و همچنین آب نمک می تواند به بهبود سریعتر و جلوگیری از ایجاد عفونت کمک کند. اما بهتر است از دهانشویه ها که حاوی هیدروژن پراکسید هستند به مدت ۱۴ روز خودداری نمایید. همچنین مسواک خود را مستقیماً روی بخیه نکشید و به آن فشار وارد نیاورید چون ممکن است بافت لثه مجدداً پاره شود.
• سیگار کشیدن
سیگار کشیدن بعد از ایمپلنت دندان روند بهبود یا ریکاوری لثه و استخوان را کند خواهد کرد و احتمال افزایش عفونت و شکست کاشت ایمپلنت یا پیوند استخوان را افزایش خواهد داد. نتایج مطالعات نشان می دهد که احتمال پاره شدن بخیه ها پس از ایمپلنت دندان در افراد سیگاری بسیار بیشتر است.
• کشیدن بخیه ها
در صورتی که بخیه های شما جذبی نباشد باید با مراجعه به دندانپزشک آن را بکشید. در این فاصله دندانپزشکی نحوه بهبود ایمپلنت را نیز بررسی کرده و مطمئن می شود پایه در حال جوش خوردن به استخوان فک است.
• فعالیت های روزمره
بهتر است از فعالیت های سنگین به مدت سه روز پس از کاشت ایمپلنت خودداری کنید تا از وارد آمدن فشار زیاد به محل ایمپلنت کاشته شده و باز شدن بخیه ها جلوگیری شود. همچنین دندانپزشک برای شما داروهای مسکن تجویز می کند بنابراین بهتر است از انجام فعالیت هایی که نیاز به تمرکز دارند مانند رانندگی خودداری کنید.
بخیه دندان ایمپلنت
بخیه دندان ایمپلنت به بخیههایی گفته میشود که در جراحیهای مربوط به ایمپلنت دندان استفاده میشوند. وظیفه بخیههای ایمپلنت بستن زخمهای حاصل از جراحی، تثبیت ایمپلنت موردنظر در محل قرارگیری آن و تسریع فرآیند ترمیم استفاده میشوند. بخیه ایمپلنت با استفاده از مواد خاصی مانند نایلون یا پلیپروپیلن انجام خواهند شد.
بخیه ها چه مدت پس از کاشت ایمپلنت باید در دهان باقی بمانند؟
بخیه های اطراف ایمپلنت های دندانی معمولاً جذبی هستند و حدود ۲ تا ۳ هفته در ئهان باقی میمانند. در صورتیکه با آنها احساس راحتی نداشتید و شما را آزار می داد بهتر است برای کشیدن آنها به دندانپزشک در کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید کمی خونریزی از محل بخیه ها بعد از عمل جراحی در دهان کاملا طبیعی است.
نحوه جذب شدن بخیه ها توسط بافت، فرایندی است که در بدن شما ممکن است چندین هفته طول بکشد. نوع ماده ای که در بخیه استفاده شده و نحوه درمان آن فاکتورهایی است که روی مدت زمان باقی ماندن بخیه ها در دهان تاثیر گذار است. موارد دیگر شامل نوع و شرایط بافتی است که بخیه ها زده شدهاند. سلامت عمومی بیمار نیز می تواند روی مدت زمان باقی ماندن بخیه در دهان تاثیر گذار باشد.
آیا لثه پس از کاشت ایمپلنت بخیه زده می شود؟
اکثر عمل های جراحی که روی لثه انجام می گیرد؛ نیاز به بخیه زدن بافت آن به منظور کمک به بهبود سریعتر دارد. پس از قرار دادن فیکسچر معمولا بخیه های جذبی که ۳ تا ۵ روز بعد توسط لثه جذب می شود؛ به کار می رود. اما برخی از بخیه ها نیز مدت زمان بیشتری برای جذب شدن نیاز دارند و برخی دیگر را نیز باید در مطب دندانپزشک حدودا ده روز بعد از عمل جراحی کشید.
چرا لثه پس از کاشت ایمپلنت دندان بخیه زده می شود؟
چون در عمل جراحی کاشت ایمپلنت بافت لثه بریده میشود تا بتوان دسترسی بهتری به استخوانفک داشت؛ پس از جراحی باید توسط بخیه ها دو طرف لثه مجدداً کنار هم قرار گرفته و جوش بخورد. هدف از بخیه زدن کمک به بافت های نرم برای جوش خوردن و بهبود یافتن سریع تر است.
نحوه بخیه زدن و انواع آن
بخیه در دو نوع جذبی و غیر جذبی وجود دارد که اصلی ترین تفاوت آن ها در این است که بخیه های جذبی خودشان در بافت لثه حل می شوند اما بخیه های غیر جذبی باید توسط دندانپزشک کشیده شوند.
بخیه های جذبی به نحوی ساخته شده اند که بدن میتواند آنها را تجزیه کرده و به صورت محصولات جانبی دفع کند. زمانی که بخیه ها جذب شد؛ به نظر می رسد که شل شده اند و یا از جای خود خارج شده اند. در این شرایط ممکن است حتی تکه هایی از آن ها از جای خود خارج شده و بیرون بیفتد.
بخیه های غیر جذبی از موادی ساخته شده اند که بدن نمیتواند آنها را تجزیه و دفع کند و معمولاً از جنس پلی استر، نایلون، ابریشم، پروپیلن و غیره هستند. دوام و طول عمر این بخیه ها بسیار بیشتر از بخیه های جذبی است به همین علت باید آنها را کشید. زمان کشیدن آنها توسط خود دندانپزشک تعیین میشود و باید پس از جوش خوردن بافت های لثه انجام بگیرد.
بخیه ها چه تاثیری روی جوش خوردن بافت لثه پس از کاشت ایمپلنت دارند؟
اولین وظیفه بخیه ها کنار هم پایدار نگه داشتن بافت های نرم مانند بافت لثه پس از انجام عمل جراحی است. بخیه ها موجب می شوند حداقل فاصله بین بافت های لثه ای که در دو طرف محل عمل جراحی وجود داشته؛ به وجود آید و در نتیجه بافت لثه خیلی سریعتر جوش بخورد.
بخیه ها همچنین بافت لثه را کاملا نزدیک به استخوان فک زیر آن نگه می دارند و در نتیجه از استخوان فک و پایه ایمپلنت محافظت کرده و اجازه نمیدهد اجسام خارجی، باکتری، گرد و غبار و غیره وارد آن محل شده و آنجا را عفونی کند.
بخیه زدن می تواند به جلوگیری از خونریزی نیز کمک کنید. پس از بخیه زدن میزان خونریزی بعد از عمل جراحی کاشت ایمپلنت از زخم آن ناحیه به سرعت کنترل شده و بخیه ها می توانند به تشکیل لخته کمک کنند. همچنین لثه هایی که بخیه زده شده اند به لخته های خونی کمک می کند که در ناحیه ایمپلنت شده پایدار باقی بمانند و از خونریزی بیشتر جلوگیری کند.
گاهی اوقات بخیه ها در فرآیند بهبود زخم مداخله میکند و نمیگذارد انجام بپذیرد. در این شرایط بدن بخیه ها را به عنوان یک جسم خارجی تلقی کرده و واکنش های التهابی در بافت های اطراف ایمپلنت کاشته شده به وجود خواهد آورد. در این شرایط زخم تا حدودی باز مانده و بهبود یافتن آن به تأخیر میافتد.
برخی از بخیه ها مانند آنهایی که از جنس ابریشم هستند موجب می شوند بزاق دهان و یا مواد غذایی وارد بافت هایی که به هم بخیه زده اند بشوند و در نتیجه با بروز التهاب و عفونت در فرآیند ریکاوری و بهبود تداخل ایجاد می کنند.
البته بروز این علائم بسیار نادر اتفاق میافتد و نباید موجب شود که مزایای بخیه زدن را نادیده بگیریم. فقط در موارد خاصی در صورتی که این علائم مشاهده شد باید به پزشک مراجعه کنیم تا بلافاصله بخیه ها از دهان خارج شود.
چه اتفاقی میافتد اگر برخیها زودتر از موعد شل شوند؟
در مواردی که پایداری بافت جزو اهداف اصلی می باشد؛ زمان افتادن بخیه ها می تواند فاکتور بسیار مهمی در فرایند بهبود بافت در نظر گرفته شود.
در صورتی که بخیه ها چند روز پیش از آن که دندانپزشک برای شما وقت تعیین کرده بیفتند؛ احتمالا مشکل خاصی ایجاد نخواهد شد. استحکام بافت لثه ۴ تا ۶ روز بعد از عمل جراحی به اندازه کافی خواهد بود به حدی که بتواند ادامه روند بهبود را بدون بخیه طی کند.
اما اگر بخیه ها در سه روز اول بیفتند احتمال جوش نخوردن بافت ها وجود دارد. بنابراین بهتر است به سرعت نزد جراح بروید تا بخیه هایی که شل شده یا افتاده را جایگزین کند.
باید ها و نباید های بخیه های شل شده
• از بافت های بدون بخیه چند روز بیشتر مراقبت کنید تا فرایند بهبود به مرحلهای که استحکام کافی ایجاد شود؛ برسد.
• در صورتی که بافت لثه به خوبی روی استخوان را پوشانده و جابجایی ندارد؛ جای نگرانی نیست و اگر بخیه ها افتاد فقط باید مراقب باشید که فشار زیادی به آن وارد نیاورید.
• در صورتی که تورم در ناحیه بافت هایی که بخیه آنها شل شده مشاهده کردید و یا بافت لثه طوری جابه جا می شد که استخوان فک زیر آن بیرون می آمد؛ حتما باید نزد جراح بروید تا بخیه ها مجدداً جایگزین شود.
• در صورتی که بخیه ها تک تک زده شده اند و به هم متصل نیستند؛ افتادن یکی از آنها مشکل خاصی ایجاد نخواهد کرد. اما در صورتی که بخیه ها به هم متصل هستند افتادن یکی از آنها میتوانند روی بقیه تاثیر بگذارد و آن ها را نیز شل کند.
• در این شرایط باید با پزشک مشورت کنید تا با در نظر گرفتن تعداد بخیه ها و روش بخیه زدن احتیاط های لازم را به عمل آورید.
در صورتی که بخیه ها شل شد و یا افتاد چه کاری باید انجام دهیم؟
• در صورتی که مشکلی در بخیه های خود مشاهده کردید باید از محل عمل جراحی با احتیاط کامل مراقبت کنید و با دندان پزشک خود نیز مشورت نمایید تا وضعیت شما را مشخص کند.
• احتیاط هایی که جراح به شما توصیه می کند را باید حتما رعایت فرمایید و هیچ گونه موردی که موجب شود زخم شما عفونت کند و یا بهبود یافتن بافت ها به تاخیر بیفتد و یا زخم باز شود نباید؛ انجام دهید.
• به منظور جلوگیری از باز شدن زخم باید از فشار وارد کردن به محل عمل جراحی و روی بخیه ها با انگشت یا زبان خود خودداری کنید.
• فک و دهان خود را با شدت زیاد باز نکنید و مراقب باشید که ضربهای به آن ناحیه وارد نشود.
• هنگام جویدن غذا ها مخصوصاً غذاهای سفت و چیپسی آنها را از از محل عمل جراحی دور نگه دارید و سعی کنید غذا ها فشاری به بخیه ها وارد نکند.
بخیه ایمپلنت
بخیه ایمپلنت کاربردهای مهمی در جراحی ایمپلنت دندان را به عهده دارد. دندانپزشکها برای اینکه بتوانند سوراخها و بافتهای فک را به بهترین شکل ببندند به بخیه نیاز دارند. بخیه ایمپلنت علاوه بر کاربردهای فوق محل قرارگیری ایمپلنت را مستحکم کند و از جابجایی یا حرکت ناخواسته جلوگیری نماید.
بخیه ایمپلنت باعث فرآیند ترمیم و بهبود سریعتر محل جراحی خواهد شد. بخیهها کمک میکنند تا بافتها به بهترین شکل باهم اتصال پیدا نمایند.
علائم جابجایی بافت یا جوش نخوردن آن پس از شل شدن یا افتادن بخیه ها چیست؟
در صورتی که بخیه ها خیلی زود به شل بشود مخصوصا در سه روز اول پس از عمل جراحی کاشت ایمپلنت احتمال دارد بافت لثه جابجا شده و کاملاً با بافت استخوان زیر آن جوش نخورد. در این شرایط احتمالا شما لبه بافت لثه را خواهید دید و میتوانید آن را جابجا کنید.
سطح اتصال لثه به دندان توانایی بازسازی خود را دارد اما اتصال بافت لثه و استخوان زیر آن با سرعت بسیار کمتری اتفاق میافتد. بنابراین در صورتی که بخیه ها بیفتند احتمال جوش نخوردن بافت لثه و استخوان زیر آن وجود دارد.
یکی از متداول ترین پیامد های بخیه شل، باز شدن زخم است. به طوری که دو لبه زخم که با بخیه به هم متصل شده بودند از هم جدا خواهند شد. در نتیجه فضای بین این دو لبه ایجاد شده و جوش خوردن آنها به هم و ایجاد بافت جدید مدت زمان بیشتری طول خواهد کشید.
در صورتی که این فضای ایجاد شده بسیار زیاد باشد؛ لبه های زخم مجدداً باید بخیه زده شود. خونریزی از دیگر علائم باز شدن زخم در اثر افتادن بخیه ها است. در صورتی که چند روز پس از عمل کاشت ایمپلنت از ناحیه زخم خود خونریزی غیر طبیعی مشاهده کردید؛ حتما باید به جراح مراجعه کنید.
پارگی بافت نیز در برخی موارد در صورتی که بخیه ها شل شوند؛ مشاهده خواهد شد. در صورتی که فشار زیادی به بخیه ها وارد شود ممکن است بافت هایی که نیاز به جوش خوردن دارند؛ پاره شوند. در نتیجه بخیه ها نیز در جای خود شل شده و مشکلات بعدی را به وجود خواهند آورد. احتمالاً در این شرایط علائم دیگری مانند سوزش و خونریزی خواهید داشت.
سلام من جراحی ایمپلنت انجام دادم اون پیچی ک بسته ان اصلا معلوم نیست واین که زبونمو میزنم خیلی تکون میره لثه ام